Thumbnail
Για αντιγραφή του σήματος της «Πλεύσης Ελευθερίας» από την Νέα Δημοκρατία, έκανε λόγο, η επικεφαλής του κόμματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου

Μιλώντας στον «Θέμα 104,6» και τους Νικήτα Κορωνάκη και Μαρία Κατσή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας, «λέω στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μην αρχίσει να αντιγράφει γιατί θα κοπεί... είναι τουλάχιστον αστείο να εμφανίζει ως πρωτότυπο ένα σήμα που έχει ουσιαστικά, αντιγραμμένα τα «Δ» της Πλεύσης Ελευθερίας και τα έχει βάλει ατάκτως ερριμμένα. Έτσι όπως τα έχει βάλει εκείνος στο νέο σήμα της ΝΔ δείχνει ότι δεν σκαμπάζει τίποτα από αυτά και θα πρέπει να σταματήσει την αντιγραφή».

«Τα "Δ" στην Πλεύση Ελευθερίας σημαίνουν κάτι: σημαίνουν Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα, Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών και Διαγραφή του Χρέους», πρόσθεσε. 

Μιλώντας για τις αποκαλύψεις της περασμένης Κυριακής, για την παρακολούθηση και την δίωξη κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων μελών του «Κινήματος Δεν Πληρώνω», έκανε λόγο για στοχοποίηση, που όπως είπε ξεκίνησε, μετά από δική τους μήνυση τον περασμένο Φεβρουάριο. 

«Αυτή όλη η διαδικασία στοχοποίησης, ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου του 2018, καθώς στις 28 Φεβρουαρίου καταθέσαμε μια μήνυση που αφορά όλη την παράνομη διεξαγωγή των πλειστηριασμών και την αστυνομική βία που ασκήθηκε. Είναι σίγουρο ότι είναι σε αντανάκλαση αυτής. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η δικογραφία σχηματίστηκε εκ των υστέρων και κατά αντανάκλαση», κατήγγειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Αναφερόμενη στην τραγωδία στο Μάτι, μίλησε για «έγκλημα και όχι ατύχημα», όπως είπε οι 99 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους γιατί κάποιοι αδιαφόρησαν και την κρίσιμη ώρα ήταν αλλού και αμέσως μετά τον κίνδυνο, «ασχολήθηκαν πολύ περισσότερο με το πως θα καλύψουν τις ευθύνες τους και όχι πως θα διεσωθεί ο κόσμος». 

«Είναι ένα ολοκαύτωμα σε καιρό ειρήνης», τόνισε και εξήγησε ότι την περασμένη εβδομάδα κατέθεσαν νέα στοιχεία και ντοκουμέντα που αφορούν τις κρίσιμες ώρες και συνολικά τον χειρισμό της κατάστασης της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσαν, «νεκροί, κρύφτηκαν για ώρες, ενώ είχαν εντοπιστεί, για να μην καταγραφούν». 

«Μιλάμε για αδίστακτες πρακτικές. Πρέπει να ασκηθούν διώξεις γιατί μιλάμε για έγκλημα», όπως είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχουν αμφιβολίες για το έργο της Δικαιοσύνης και τις παρεμβάσεις στη διαδικασία.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΌΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΚΤΑ στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΙΓΙΝΑ
Σοκάρουν οι φωτογραφίες από τον άγριο ξυλοδαρμό μητέρας και γιου από μισθωμένους εκτελεστές
Ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κλαμπ, είχε κατονομαστεί από τα θύματα, ως ο μοναδικός άνθρωπος με τον οποίο είχαν διαφορές και είχαν δεχθεί απειλές από...
Σοκάρουν οι φωτογραφίες από τον άγριο ξυλοδαρμό μητέρας και γιου από μισθωμένους εκτελεστές