«Χρυσά» μεροκάματα στα αζήτητα: Το επάγγελμα με μισθό 5.000 ευρώ που δεν επιλέγει κανείς

Πολιτική 0

Κρέτσος: Σε λίγες ημέρες η λίστα με τους τελικούς δικαιούχους τηλεοπτικών αδειών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Λευτέρης Κρέτσος

«Με το τέλος της εποχής των μνημονίων είμαστε υποχρεωμένοι να χαράξουμε μια νέα κατεύθυνση, απελευθερωμένοι από τα βάρη που κουβαλούσε στο παρελθόν η χώρα» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος.

Σχολιάζοντας, στην κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα», τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, εκτιμά ότι το καινούριο κυβερνητικό σχήμα έχει δύο πλεονεκτήματα: «το πλεονέκτημα της τομής, της ρήξης μ' ένα βαρύ παρελθόν, που οφείλουμε όλοι να θυμόμαστε και να παραδειγματιζόμαστε από αυτό, και ταυτόχρονα το πλεονέκτημα της συνέχειας».

Ο κ. Κρέτσος σημειώνει ότι η νέα κυβέρνηση θα κριθεί από τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, εάν το τέλος των μνημονίων μεταφράζεται στο τέλος της ανασφάλειας, στο άνοιγμα της αγοράς, στην κανονική καταβολή του μισθού του, στην εύρεση μιας θέσης εργασίας.

Σε ό,τι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρει ότι σε λίγες ημέρες το ΕΣΡ θα ανακοινώσει την τελική λίστα των δικαιούχων και κατόπιν αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για να απονεμηθούν οριστικά και αμετάκλητα οι άδειες.

Αναφορικά με την οπτικοακουστική βιομηχανία, ο υφυπουργός τονίζει ότι ήρθε η ώρα «να εξαγάγουμε ποιοτική ελληνική μυθοπλασία και να φέρουμε επενδύσεις από το εξωτερικό, αξιοποιώντας το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και το ταλέντο που έχουμε. Στο πεδίο αυτό η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αλλά έλειπαν τα κίνητρα παραγωγής και το ρυθμιστικό πλαίσιο που καταπολεμά τη γραφειοκρατία».

Δηλώνει, τέλος, ότι μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 15 αιτήσεις για οπτικοακουστικές παραγωγές από το εξωτερικό, έχουν ήδη εγκριθεί έξι από αυτές και εννέα βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αξιολόγησης.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πόσοι θα προσληφθούν ανά κλάδο και ειδικότητα στην Α΄ φάση

Έρχεται σταδιακή επιστροφή 13ου μισθού και 13ης σύνταξης; Τα σχέδια της κυβέρνησης

Ήξερες ότι το «χαλί» δεν είναι ελληνική λέξη; Πώς λέγεται στα ελληνικά

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική