Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
«Ζητούμε να διερευνηθεί η τέλεση των αδικημάτων της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή, της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής σε βαθμό κακουργήματος, από την οποία προέκυψε θάνατος ή βαρύς τραυματισμός, της παράβασης καθήκοντος, που αφορά τα καθήκοντα όλων των συναρμοδίων, και βεβαίως της απόπειρας συγκάλυψης των εγκλημάτων και υπόθαλψης των υπαιτίων»

Διευκρινίσεις για τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν σήμερα στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών για την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, έδωσαν σήμερα η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωσταντοπούλου, και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της κίνησης, Διαμαντής Καραναστάσης.

«Σήμερα καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά, έγγραφα και στοιχεία και είμαστε στη διαδικασία της συλλογής, συνολικότερα υλικού, προκειμένου η έρευνα να μην περιοριστεί σε αυτά που θα ήθελαν οι κυβερνώντες. Κρούουμε τον κώδωνα της προσοχής προς την εισαγγελία και λέμε τα έγγραφα να ελέγχονται για τη γνησιότητά τους, και προτείνουμε μια σειρά ενεργειών προκειμένου να διακριβωθούν τα πραγματικά περιστατικά. Καταθέτουμε τη μήνυση αυτή ως πολίτες κι ως πολιτικό κίνημα, και το κάνουμε γιατί πιστεύουμε ότι από αυτή την τραγωδία προσβάλλεται βαθιά η ύπαρξη όλων μας, πενθούμε γι αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, κι αισθανόμαστε το καθήκον να κάνουμε κάτι», υπογράμμισε η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας».

Όσον αφορά την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 23 Ιουλίου στην Ανατολική Αττική, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων: «Ζητούμε να διερευνηθεί η τέλεση των αδικημάτων της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή, της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής σε βαθμό κακουργήματος, από την οποία προέκυψε θάνατος ή βαρύς τραυματισμός, της παράβασης καθήκοντος, που αφορά τα καθήκοντα όλων των συναρμοδίων, και βεβαίως της απόπειρας συγκάλυψης των εγκλημάτων και υπόθαλψης των υπαιτίων». Και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες, να μην αποπροσανατολιστούν οι έρευνες. Κρούουμε τον κώδωνα της προσοχής και του κινδύνου διότι η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να κατευθύνει την προσοχή, αντιπερισπώντας την και μιλώντας για τα αυθαίρετα. Οι δικαιολογίες έχουν περισσέψει».

Καταλήγοντας η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε: «Ζητάμε να διερευνηθεί η συνολική ανεπάρκεια των μέσων πυρόσβεσης, άμεσης βοήθειας, πολιτικής προστασίας, νοσηλείας-περίθαλψης στη χώρα, που επιδεινώθηκε δραματικά λόγω των περικοπών των μνημονίων. Επίσης δεν γίνεται να μην αναφερθώ στο μείζον ζήτημα που επισύρει βαριά ποινική ευθύνη: το ζήτημα της μη εκκένωσης της περιοχής».

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της κίνησης, Διαμαντής Καραναστάσης σημείωσε: « Είναι ανάγκη να αποκαλυφθεί η αλήθεια, να αποδοθεί η δικαιοσύνη, να διερευνηθεί εξαντλητικά η υπόθεση, προκειμένου να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες κανενός και να μην μείνει ατιμώρητος κανένας».

Η συνέντευξη Τύπου της κ. Κωσταντοπούλου, δόθηκε στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Υπουργείο Παιδείας: Φυλάκιση σε γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο

Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Στείλτε το βιογραφικό σας εδώ

Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο

Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Koronoios-ekav
Κορονοϊός: Εφιαλτικές εκτιμήσεις για 100 νεκρούς την ημέρα - Ανησυχία για τη μετάλλαξη Όμικρον
Τραγικό είναι το αποτύπωμα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, με τους ειδικούς να ανησυχούν για την υπερμεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον
Κορονοϊός: Εφιαλτικές εκτιμήσεις για 100 νεκρούς την ημέρα - Ανησυχία για τη μετάλλαξη Όμικρον
Και πάλι για τη χειροδικία του εκπαιδευτικού και την απόλυσή του
Το πρωτεύον είναι να αναζητηθούν τα αίτια αυτής της παθογένειας καθώς  και νοσογόνες εστίες. Οι φορείς κοινωνικοποίησης -οικογένεια, σχολείο, Μ.Μ.Ε-...
Και πάλι για τη χειροδικία του εκπαιδευτικού και την απόλυσή του