Επιβεβαιώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα περί απέλασης Ρώσων διπλωματών
Απελάσεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και θα απαγορεύσει την είσοδο σε άλλους δύο, κατηγορώντας τους για απόπειρα αλίευσης και διακίνησης πληροφοριών, καθώς και για προσπάθεια χρηματισμού κρατικών λειτουργών. Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση κατηγορεί τη Μόσχα για «προσπάθεια παρέμβασης στο θέμα της ονοματολογικής διαφοράς με την ΠΓΔΜ».

Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» ο Δ. Τζανακόπουλος επικαλέστηκε την παραβίαση του ελληνικού δίκαιου, αποφεύγοντας βέβαια να μιλήσει για την ουσία της υπόθεσης που είναι οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και η στήριξη που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με αποτέλεσμα να εμπλέκεται η χώρα όλο και πιο βαθιά σε αυτούς τους ανταγωνισμούς. Έτσι, αφού ισχυρίστηκε ότι «η Ελλάδα στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής θέλει καλές σχέσεις με όλα τα κράτη», πρόσθεσε πως «δεν είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε συμπεριφορές που παραβιάζουν το ελληνικό δίκαιο και δεν δείχνουν σεβασμό προς το ελληνικό κράτος».

Στο ερώτημα αν υπήρξαν τέτοιες συμπεριφορές απάντησε: «Η εκτίμηση είναι ότι έχουν υπάρξει τέτοιες συμπεριφορές και γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο θα ληφθούν και όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Σύμφωνα πάντως με το ρωσικό πρακτορείο «Interfax», το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «θα υπάρξει απάντηση στην απέλαση με τον ίδιο τρόπο».

σχετικά άρθρα