Thumbnail
Με αφορμή δημοσίευμα της "Εστίας"

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου διαψεύδουν σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Εστία" με τίτλο «Ελευθέρας FYROM στο ΝΑΤΟ με ρήτρα διεθνούς ευθύνης». Μάλιστα, τονίζουν ότι η αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της γειτονικής χώρας αποτελεί προϋπόθεση για την υποστήριξη της Ελλάδας στην ένταξη της γείτονος σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «η σημερινή κυβέρνηση διαπραγματεύεται για το ονοματολογικό της πΓΔΜ με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον και έχοντας θέσει δύο σαφείς όρους για τη διασφάλιση της εθνικής γραμμής. Τη σύνθετη ονομασία και την ισχύ της έναντι όλων». «Όπερ συνεπάγεται και την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της γείτονος ως προϋπόθεση για την υποστήριξή μας στην ένταξή της σε ΕΕ και ΝΑΤΟ», σημειώνουν.

«Συνεπώς, τα όσα αναφέρονται ερμηνευτικά στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Εστία" δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», τονίζουν οι πηγές της κυβέρνησης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καρκίνος
Καρκίνος: Η μάχη μιας μητέρας και οι κραυγές των παιδιών της που δεν θα ξεχάσει ποτέ
«Μαμά, θα πεθάνεις;» Η αληθινή ιστορία μιας 29χρονης που πάλεψε με τον καρκίνο μεγαλώνοντας τα παιδιά της
Καρκίνος: Η μάχη μιας μητέρας και οι κραυγές των παιδιών της που δεν θα ξεχάσει ποτέ