Σκοπιανό: "Erga Omnes" ή τίποτα λέει το Μαξίμου
Με αφορμή δημοσίευμα της "Εστίας"

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου διαψεύδουν σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Εστία" με τίτλο «Ελευθέρας FYROM στο ΝΑΤΟ με ρήτρα διεθνούς ευθύνης». Μάλιστα, τονίζουν ότι η αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της γειτονικής χώρας αποτελεί προϋπόθεση για την υποστήριξη της Ελλάδας στην ένταξη της γείτονος σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «η σημερινή κυβέρνηση διαπραγματεύεται για το ονοματολογικό της πΓΔΜ με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον και έχοντας θέσει δύο σαφείς όρους για τη διασφάλιση της εθνικής γραμμής. Τη σύνθετη ονομασία και την ισχύ της έναντι όλων». «Όπερ συνεπάγεται και την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της γείτονος ως προϋπόθεση για την υποστήριξή μας στην ένταξή της σε ΕΕ και ΝΑΤΟ», σημειώνουν.

«Συνεπώς, τα όσα αναφέρονται ερμηνευτικά στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Εστία" δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», τονίζουν οι πηγές της κυβέρνησης.

best of network

σχετικά άρθρα

Κοινή ερώτηση 7 Κρητών βουλευτών για το Μεταφορικό Ισοδύναμο
Κοινή ερώτηση 7 Κρητών βουλευτών για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Κοινή ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτη Κουβέλη, κατέθεσαν σήμερα επτά βουλευτές, έξι του ΣΥΡΙΖΑ και ο ανεξάρτητος...

Κοινή ερώτηση 7 Κρητών βουλευτών για το Μεταφορικό Ισοδύναμο