Thumbnail
Λιβαδοχώρι Λήμνου

Η ασφάλεια, η διαφύλαξη των συνόρων και της εδαφικής μας ακεραιότητας είναι το πρώτο καθήκον της κυβέρνησης, απέναντι στη Λήμνο και όλες τις ακριτικές περιοχές της χώρας, και το δεύτερο είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων που ζουν σε αυτές, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο Αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου, στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου. 

«Ειδικά σήμερα, σε μια περίοδο αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή και με μια γείτονα που αρέσκεται σε προκλητικές επιλογές, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οδηγούν σε αδιέξοδο» επισήμανε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί μια δύναμη σταθερότητας, αλλά και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή, διαθέτοντας ταυτόχρονα την ισχυρή αποτρεπτική δύναμη και τα άξια στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να διαφυλάττει στο ακέραιο τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εδαφική της ακεραιότητα».

«Το δεύτερο καθήκον, πέραν της ασφάλειας, είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που ζουν σε αυτές τις ακριτικές περιοχές» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Με σχέδιο και ιεραρχήσεις, ώστε να προχωρήσουμε στις παρεμβάσεις τις οποίες έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες. Αυτή την αρχή, λοιπόν, κάνουμε πράξη με τον θεσμό των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων και με τη σημερινή επίσκεψη στη Λήμνο, όπου ήρθα για να συζητήσω με τους απλούς πολίτες».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΦΛΩΡΟΣ
Ανδρέας Φλώρος (Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου) στο alfavita.gr: Η έρευνα δεν μπορεί να παραμένει κλεισμένη στις αίθουσες και τα εργαστήρια ενός πανεπιστημίου
Δήλωση του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητή Ανδρέα Φλώρου, για την «Ημέρα Έρευνας 2026»
Ανδρέας Φλώρος (Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου) στο alfavita.gr: Η έρευνα δεν μπορεί να παραμένει κλεισμένη στις αίθουσες και τα εργαστήρια ενός πανεπιστημίου
temponeras
Διονύσης Τεμπονέρας (εργατολόγος) στο alfavita.gr: «Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι εκπαιδευτικοί για τις συντάξεις και το εφάπαξ»
Νέα όρια ηλικίας, μειωμένη σύνταξη, εξαιρέσεις, ανήλικα τέκνα, πλασματικά έτη, συντάξιμες αποδοχές, επικουρική σύνταξη, υπολογισμός εφάπαξ
Διονύσης Τεμπονέρας (εργατολόγος) στο alfavita.gr: «Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι εκπαιδευτικοί για τις συντάξεις και το εφάπαξ»
δικαστήρια
Τέλος στην πολυετή δικαστική ταλαιπωρία συνταξιούχου Διευθυντή σχολείου που κατηγορήθηκε για ψευδείς ζημιές μαθητών του
Η δικαιοσύνη αποκατέστησε τον Διευθυντή Λυκείου 4 χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή του
Τέλος στην πολυετή δικαστική ταλαιπωρία συνταξιούχου Διευθυντή σχολείου που κατηγορήθηκε για ψευδείς ζημιές μαθητών του