Βίντεο: Το γιουχάρισμα στον Βασίλη Λεβέντη στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής
Επιτέθηκε ονομαστικά σε Γεννηματά, Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου

Αποδοκιμασίες και γιουχαρίσματα εισέπραξε ο Βασίλης Λεβέντης κατά τον χαιρετισμό του στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στην ομιλία του άσκησε οξεία κριτική στις πρώην ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, με ονομαστικές αναφορές στυς Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Βασίλης Λεβέντης μίλησε ακόμη για τον δανεισμό του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, ενώ επέκρινε την Φώφη Γεννηματά για την απόφαση της να μην υπερψηφίσει το νόμο για την απλή αναλογική. Απευθυνόμενος προς τον Γιώργο Παπανδρέου τόνισε πως ήταν ο πρωθυπουργός που έβαλε τη χώρα στα Μνημόνια.

Συγκεκριμένα είπε:

«Πολλοί από εσάς που βρίσκεστε σήμερα δεν ψηφίσατε ΠΑΣΟΚ το 1974, ψηφίσατε άλλα κόμματα, μετά σας έφερε κοντά στο ΠΑΣΟΚ η εξουσία. Να σας πω ότι με αγωνία το 1974, επειδή είχα μεγάλη φιλία και συγγένεια με τον Γρήγορη Κασιμάτη τρέχαμε στα εκλογικά τμήματα για να βάλουμε το ΠΑΣΟΚ με όσο καλύτερο ποσοστό μπορούσαμε στη Βουλή. Τρέχαμε στα εκλογικά τμήματα. Έχουμε εδώ μπροστά στην πρώτη σειρά τον πρωθυπουργό που μας έβαλε στα μνημόνια, κύριε Γιώργο (Παπανδρέου) μας έβαλες στο μνημόνιο με ωραίο φόντο... » με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστεί έντονα από τους συνέδρους και συμπλήρωσε: «Ο λόγος της κας Γεννηματά είχε πολλά συνθήματα λες και έψαχνε χειροκρότημα».

Ο κ. Λεβέντης απαντώντας στις αποδοκιμασίες είπε προς τους συνέδρους πως δεν ήλθε στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για να αποσπάσει χειροκροτήματα και έκλεισε την ομιλία του.

Από την πλευρά του, ο προεδρεύων του Συνεδρίου, Γιάννης Κουτσούκος, τόνισε «είμαστε φιλόξενο και δημοκρατικό κόμμα και κίνημα. Οι στρατιώτες του κινήματος όμως, που είναι οι σύνεδροι, δεν μπορούν να ανέχονται προσβολές».

Δείτε το Βίντεο: 

best of network

σχετικά άρθρα

Κατάληψη Αναπληρωτών και στην Περ. Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής (Εικόνες)
Κατάληψη Αναπληρωτών και στην Περ. Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής (Εικόνες)
Από το Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών και πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία
Κατάληψη Αναπληρωτών και στην Περ. Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής (Εικόνες)