Thumbnail
"Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αναστενάζει σε βαλίτσες, τσάντες και σκοτεινούς λογαριασμούς. Η κυβέρνηση, κι εγώ προσωπικά, θα επιμείνουμε ώς το τέλος: Φως παντού, φως σε όλα!"

Για τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, με τα σκάνδαλα που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας τοποθετήθηκε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα αναφέρει:

«Οι βαλίτσες προς κρατικούς αξιωματούχους και πολιτικά κόμματα, για την περίοδο 2003-2007, που αποκάλυψε η γερμανική Δικαιοσύνη, είναι άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα της διαφθοράς, με την οποία είχε δέσει την Ελλάδα το παλιό πολιτικό σύστημα. Κυκλώματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ διαμοίραζαν κυριολεκτικά τα ιμάτια του ελληνικού λαού, πολλά χρόνια πριν μας οδηγήσουν στην κρίση και στα μνημόνια.

Δεν χωράει σήμερα καμιά αμφιβολία, μετά τα εξοπλιστικά, τη Siemens, τη Novartis και τις μίζες του μετρό, ότι σε ανώτατο κρατικό και πολιτικό επίπεδο είχε απλώσει τα πλοκάμια της μια συμμορία διαφθοράς.

Oτι οι μίζες, προκαθορισμένες σε ποσοστά μάλιστα, ήταν για χρόνια πίσω από πολλά από τα έργα και τις προμήθειες του Ελληνικού Δημοσίου.

Oτι η διαφθορά είχε γίνει κανόνας στις σχέσεις μεταξύ του κράτους και μεγάλων εταιρειών.

Oτι μαύρο χρήμα κυκλοφορούσε με βαλίτσες, τσάντες και κρυφούς λογαριασμούς, για να φτάσει σε τσέπες κρατικών και πολιτικών λειτουργών, ακόμα και κομμάτων εξουσίας, που λειτουργούσαν με όρους μαφίας.

Αυτή η κατάσταση, για την οποία υπάρχουν ευθύνες και υπεύθυνοι, εξηγεί και τις αντιδράσεις ορισμένων εκπροσώπων αυτού του παλιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, μετά τις αποκαλύψεις στο υπό διερεύνηση σκάνδαλο της Novartis.

Μηνύσεις κατά εισαγγελέων, μηνύσεις κατά μαρτύρων, μηνύσεις κατά υπουργών, ακόμα και εναντίον του πρωθυπουργού, εμφυλιοπολεμική ρητορική και καταγγελίες περί σκευωρίας.

Πρόκειται απλούστατα για μια αντίδραση πάλι με όρους συμμορίας, που αποσκοπεί να εκφοβίσει τη Δικαιοσύνη, την κυβέρνηση και τους μάρτυρες, για να μείνει στο σκοτάδι η δράση της.

Με το σκοτάδι, όμως, τελειώσαμε.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αναστενάζει σε βαλίτσες, τσάντες και σκοτεινούς λογαριασμούς. Η κυβέρνηση, κι εγώ προσωπικά, θα επιμείνουμε ώς το τέλος: Φως παντού, φως σε όλα!

Ετσι που οι ένοχοι να δώσουν λόγο των πράξεών τους, οι αθώοι να απαλλαγούν από κάθε σκιά υποψίας και να αποκατασταθεί η κλονισμένη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού σε κείνους που επιλέγει να κυβερνούν τη χώρα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία Erminio: Ποια σχολεία κλείνουν

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Το Voucher της ΔΥΠΑ έχει ακόμα λίγες θέσεις ανοικτές για άμεση έναρξη εδώ

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λάουρα Κοβέσι
ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα δικογραφία από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Αίτημα άρσης ασυλίας για 11 βουλευτές
Στο μικροσκόπιο πρώην Υπουργός και Υφυπουργός για οργανωμένη απάτη με αγροτικά κονδύλια
ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα δικογραφία από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Αίτημα άρσης ασυλίας για 11 βουλευτές
Ιόνιος Ακαδημία
Ανησυχία φοιτητών - Κίνδυνος εκκένωσης της Κεντρικής Εστίας του Ιονίου Πανεπιστημίου
Ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών/Φοιτητριών ζητά άμεσες απαντήσεις και στέγη για όλους
Ανησυχία φοιτητών - Κίνδυνος εκκένωσης της Κεντρικής Εστίας του Ιονίου Πανεπιστημίου
patronp.JPG
Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Πατρών στον 4ο Ημιμαραθώνιο Πάτρας

Το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Πατρών συμμετείχε ενεργά στον 4ο Ημιμαραθώνιο Πάτρας, που πραγματοποιήθηκε...

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Πατρών στον 4ο Ημιμαραθώνιο Πάτρας