Thumbnail
"Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αναστενάζει σε βαλίτσες, τσάντες και σκοτεινούς λογαριασμούς. Η κυβέρνηση, κι εγώ προσωπικά, θα επιμείνουμε ώς το τέλος: Φως παντού, φως σε όλα!"

Για τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, με τα σκάνδαλα που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας τοποθετήθηκε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα αναφέρει:

«Οι βαλίτσες προς κρατικούς αξιωματούχους και πολιτικά κόμματα, για την περίοδο 2003-2007, που αποκάλυψε η γερμανική Δικαιοσύνη, είναι άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα της διαφθοράς, με την οποία είχε δέσει την Ελλάδα το παλιό πολιτικό σύστημα. Κυκλώματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ διαμοίραζαν κυριολεκτικά τα ιμάτια του ελληνικού λαού, πολλά χρόνια πριν μας οδηγήσουν στην κρίση και στα μνημόνια.

Δεν χωράει σήμερα καμιά αμφιβολία, μετά τα εξοπλιστικά, τη Siemens, τη Novartis και τις μίζες του μετρό, ότι σε ανώτατο κρατικό και πολιτικό επίπεδο είχε απλώσει τα πλοκάμια της μια συμμορία διαφθοράς.

Oτι οι μίζες, προκαθορισμένες σε ποσοστά μάλιστα, ήταν για χρόνια πίσω από πολλά από τα έργα και τις προμήθειες του Ελληνικού Δημοσίου.

Oτι η διαφθορά είχε γίνει κανόνας στις σχέσεις μεταξύ του κράτους και μεγάλων εταιρειών.

Oτι μαύρο χρήμα κυκλοφορούσε με βαλίτσες, τσάντες και κρυφούς λογαριασμούς, για να φτάσει σε τσέπες κρατικών και πολιτικών λειτουργών, ακόμα και κομμάτων εξουσίας, που λειτουργούσαν με όρους μαφίας.

Αυτή η κατάσταση, για την οποία υπάρχουν ευθύνες και υπεύθυνοι, εξηγεί και τις αντιδράσεις ορισμένων εκπροσώπων αυτού του παλιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, μετά τις αποκαλύψεις στο υπό διερεύνηση σκάνδαλο της Novartis.

Μηνύσεις κατά εισαγγελέων, μηνύσεις κατά μαρτύρων, μηνύσεις κατά υπουργών, ακόμα και εναντίον του πρωθυπουργού, εμφυλιοπολεμική ρητορική και καταγγελίες περί σκευωρίας.

Πρόκειται απλούστατα για μια αντίδραση πάλι με όρους συμμορίας, που αποσκοπεί να εκφοβίσει τη Δικαιοσύνη, την κυβέρνηση και τους μάρτυρες, για να μείνει στο σκοτάδι η δράση της.

Με το σκοτάδι, όμως, τελειώσαμε.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αναστενάζει σε βαλίτσες, τσάντες και σκοτεινούς λογαριασμούς. Η κυβέρνηση, κι εγώ προσωπικά, θα επιμείνουμε ώς το τέλος: Φως παντού, φως σε όλα!

Ετσι που οι ένοχοι να δώσουν λόγο των πράξεών τους, οι αθώοι να απαλλαγούν από κάθε σκιά υποψίας και να αποκατασταθεί η κλονισμένη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού σε κείνους που επιλέγει να κυβερνούν τη χώρα».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ηλεία: Νεκρός ο 13χρονος μαθητής που οδηγούσε πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2025 και 4ΕΑ/2025: Οι οριστικοί πίνακες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καλογρια
Προκαταρκτική εξέταση για καθηγήτρια που πρόβαλε την ταινία «Η καλόγρια» στην τάξη
Εισαγγελικές διαστάσεις και πειθαρχικός έλεγχος για προβολή ταινίας τρόμου σε σχολική αίθουσα στον Βόλο
Προκαταρκτική εξέταση για καθηγήτρια που πρόβαλε την ταινία «Η καλόγρια» στην τάξη
πανελλαδικές
Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για τους υποψήφιους που «χάνουν» μάθημα για σοβαρούς λόγους
Η νομοθεσία προβλέπει τις επαναληπτικές εξετάσεις, διασφαλίζοντας ότι κανένας υποψήφιος δεν θα χάσει την προσπάθειά του λόγω ανωτέρας βίας
Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για τους υποψήφιους που «χάνουν» μάθημα για σοβαρούς λόγους
dieythintis
Αξιολόγηση με κόστος: Τα οδοιπορικά των επιθεωρητών και τα ερωτήματα για την εκπαίδευση
Με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς το συνολικό ετήσιο κόστος μόνο για μετακινήσεις και αποζημιώσεις στο πλαίσιο της υλοποίησης της αξιολόγησης...
Αξιολόγηση με κόστος: Τα οδοιπορικά των επιθεωρητών και τα ερωτήματα για την εκπαίδευση