Thumbnail
"Ο «σεισμός» και τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Μητσοτάκη, που ήθελαν να καπηλευθούν το συλλαλητήριο, παρέμειναν ευσεβείς πόθοι"

"Γνώμονας της κυβέρνησης είναι το πατριωτικό συμφέρον, η μετριοπάθεια, η σύνεση και η επιμονή σε καθαρές θέσεις με στόχο τη συνεργασία, τη συνεννόηση και την συνανάπτυξη", τονίζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι κάθε άλλη στάση μόνο σε εθνικές ήττες μπορεί να καταλήξει.

Συγκεκριμένα, σε σχόλιο που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, αναφέρει ότι "το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό συγκέντρωσε, όπως αναμενόταν, αρκετές χιλιάδες πολιτών στο Σύνταγμα", προσθέτοντας ωστόσο πως "ο «σεισμός» και τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Μητσοτάκη, που ήθελαν να καπηλευθούν το συλλαλητήριο, παρέμειναν ευσεβείς πόθοι". "Ας λύσουν μεταξύ τους τα εσωκομματικά τους", σχολιάζει.

"Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που το παρακολούθησε από τους τηλεοπτικούς του δέκτες", αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, "ανεξαρτήτως απόψεων συγκλίνει στην εκτίμηση ότι τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με οδηγό το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία".

Υπογραμμίζει ότι "γνώμονας της κυβέρνησης είναι το πατριωτικό συμφέρον, η μετριοπάθεια, η σύνεση και η επιμονή σε καθαρές θέσεις με στόχο τη συνεργασία, τη συνεννόηση και την συνανάπτυξη". Για να σημειώσει πως: "αυτή την στάση θα τηρήσει αταλάντευτα η ελληνική κυβέρνηση με πατριωτική ευθύνη γιατί κάθε άλλη μόνο σε εθνικές ήττες μπορεί να καταλήξει".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου
ΠΑΣΟΚ: «Καρφιά» Γιαννακοπούλου για Φαραντούρη – «Διεύρυνση δεν γίνεται με γυρολόγους»
Ψυχρή υποδοχή του Νικόλα Φαραντούρη στο ΠΑΣΟΚ με αιχμές για τη μεταγραφή πριν τη συνάντηση με Ανδρουλάκη
ΠΑΣΟΚ: «Καρφιά» Γιαννακοπούλου για Φαραντούρη – «Διεύρυνση δεν γίνεται με γυρολόγους»
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για την Ιθάκη και την Πρωτομαγιά 2026
Αλέξης Τσίπρας για Πρωτομαγιά: «Το κόκκινο νήμα του αγώνα και της ελπίδας συνεχίζεται»
«Αρνούμαστε οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζονται σαν αναλώσιμο υλικό και σαν απλή στατιστική»
Αλέξης Τσίπρας για Πρωτομαγιά: «Το κόκκινο νήμα του αγώνα και της ελπίδας συνεχίζεται»