Thumbnail
Συζήτηση με τοπικούς φορείς

Επίτιμος δημότης Καλύμνου ανακηρύχθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παραβρέθηκε στο νησί για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Επρόκειτο για μια ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού, με τον δήμαρχο, Ιωάννη Γαλουζή, να δηλώνει βέβαιος ότι στο πρόσωπο του πρωθυπουργού η Κάλυμνος θα βρει έναν μόνιμο συμπαραστάτη. 

«Από σήμερα είστε συμπατριώτης των απανταχού Καλυμνίων», είπε ο κ. Γαλουζής. «Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή που μου κάνετε να είμαι επίτιμος δημότης» δήλωσε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους Καλύμνιους εκ μέρους όλων των Ελλήνων «όχι μόνο γιατί φυλάτε Θερμοπύλες αλλά γιατί δίνετε τη μάχη της μόρφωσης της προκοπής, δίνετε τη μάχη να κρατήσετε τον τόπο όρθιο, ξέρω πόσες ιδιαίτερες δυσκολίες συνεπάγεται η ζωή στο νησί» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τι προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός για τα νησιά

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, όπου συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Καλύμνου, Ιωάννης Γαλουζής, ο έπαρχος Γιάννης Θεμέλαρος και άλλοι τοπικοί φορείς, καθώς επίσης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Κάμμενος, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός και βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός και οι βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης και Ηλίας Καματερός.

Στο πλαίσιο των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αν και αναγνωρίζεται η νησιωτικότητα ακόμα και από την Ε.Ε δεν προβλέπονται μέτρα διευκόλυνσης.

Τον Φεβρουάριο θα υπάρξουν τα πρώτα μέτρα ανακούφισης είπε ο πρωθυπουργός που αφορά στα καύσιμα και την επιδότηση εισιτηρίων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη

Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ntoyntoyka
Κάλεσμα σε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στην Κομοτηνή για τις διώξεις εκπαιδευτικών
Η Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου ζητά παύση πειθαρχικών διαδικασιών και εκφράζει αλληλεγγύη στους εκπαιδευτικούς του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης
Κάλεσμα σε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στην Κομοτηνή για τις διώξεις εκπαιδευτικών
Δόμνα Μιχαηλίδου
Δόμνα Μιχαηλίδου για «Νταντάδες»: Σε 48 ώρες είχαμε 30.000 επισκέψεις στην πλατφόρμα
«Πάνω από 30.000 επισκέψεις στην πλατφόρμα για τις Νταντάδες της Γειτονιάς – Έως 46.000 ευρώ με το νέο “Ανακαινίζω” για ανακαίνιση και ιδιοκατοίκηση»
Δόμνα Μιχαηλίδου για «Νταντάδες»: Σε 48 ώρες είχαμε 30.000 επισκέψεις στην πλατφόρμα