Thumbnail
Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Είναι «εθνικός στόχος» και όχι απλά ο πολιτικός στόχος της κυβέρνησης η διεκδίκηση μιας οριστικής διεξόδου από την κρίση, βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης, μετά από επτά χρόνια ύφεσης και σκληρής προσαρμογής, επισημαίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο facebook, ο οποίος τονίζει, ταυτόχρονα πως αποτελεί «ανοησία» η επιλογή από την αντιπολίτευση της χαιρεκακίας και της ταύτισης με τους πιο ακραίους από τους δανειστές.


«Τα αναθεωρημένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την ελληνική οικονομία δείχνουν, για το πρώτο τρίμηνο του 2017, ανάπτυξη 0.4% αντί για την ύφεση 0.5%, που είχε ανακοινωθεί πριν από έναν μήνα.


Τότε η αντιπολίτευση είχε επιλέξει, για μια ακόμη φορά, να επενδύσει στην καταστροφολογία. Ανακοινώσεις, πρωτοσέλιδα, ειρωνικά tweets, φραστικές επιθέσεις, έστησαν το σκηνικό ενός μικρού πανηγυριού για τη διαφαινόμενη, τότε, αδυναμία ανάκαμψης της οικονομίας.
Πανηγύρι και χαρά για την αδυναμία της χώρας...Σήμερα που η εικόνα είναι καθαρά θετική, σιωπή...
Ούτε πανηγύρι ούτε χαρά.
Μόνο μεμψιμοιρία, χαιρεκακία και εμφανής στοίχιση ορισμένων Κυριακάτικων πρωτοσέλιδων τίτλων με τις πιο ακραίες φωνές των δανειστών, σε σχέση με το χρέος», αναφέρει στην ανάρτηση του ο πρωθυπουργός και συνεχίζει: «Δε μας ξαφνιάζουν όλα αυτά. Ούτε είναι η πρώτη φορά, τα δυο αυτά χρόνια, που όσοι έβαλαν με δικές τους επιλογές τον τόπο σε βαθιά χαράδρα, κουνάνε τώρα το δάχτυλο και επικρίνουν εκείνους που ανέλαβαν την τιτάνια προσπάθεια να ξελασπώσουν το μέλλον του τόπου. Μόνο που τώρα γίνεται φανερό σε όλους ότι η χαιρεκακία για τη χώρα, οι πανηγυρισμοί για τις αρνητικές προβλέψεις και η σιωπή για τις θετικές, η ταύτιση με τους πιο ακραίους από τους δανειστές μας, δεν αποτελεί απλά στρεβλή επιλογή αντιπολίτευσης. Αποτελεί ανοησία.
Η διεκδίκηση μιας οριστικής διεξόδου από την κρίση, βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης, μετά από επτά χρόνια ύφεσης και σκληρής προσαρμογής, δεν αφορά απλά τον πολιτικό στόχο μιας κυβέρνησης ή την προοπτική μιας κυβερνητικής θητείας. Αφορά το μέλλον του τόπου. Δεν είναι πολιτικός στόχος. Είναι εθνικός στόχος».


ΑΠΕ ΜΠΕ

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Καταγγελία για αδιανόητες απειλές σε βάρος αναπληρωτή εκπαιδευτικού από άλλον εκπαιδευτικό

Ηλεκτρική κουβέρτα: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι στο κρεβάτι

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

putin
Απειλές Πούτιν στην Ευρώπη: «Ξέρουν πώς θα καταλήξει μια πυρηνική επίθεση κατά της Ρωσίας»
Μήνυμα Πούτιν προς τη Δύση με φόντο τα σενάρια πυρηνικής ενίσχυσης της Ουκρανίας
Απειλές Πούτιν στην Ευρώπη: «Ξέρουν πώς θα καταλήξει μια πυρηνική επίθεση κατά της Ρωσίας»
μετρο εξαρχεια
Εξάρχεια: Νέα δικαστική νίκη των κατοίκων κατά της «Ελληνικό Μετρό»
Πρόκειται για την 7η κατά σειρά δικαστική νίκη πολιτών κατά της Ελληνικό Μετρό για τον σταθμό του μετρό στην πλατεία Εξαρχείων
Εξάρχεια: Νέα δικαστική νίκη των κατοίκων κατά της «Ελληνικό Μετρό»
κεφαλον
Εικόνες εγκατάλειψης σε σχολεία της Κεφαλονιάς μετά τις βροχές - Πλημμυρισμένες αίθουσες και επικίνδυνα προαύλια
Σοβαρά προβλήματα στις σχολικές υποδομές της Κεφαλονιάς μετά τις βροχοπτώσεις
Εικόνες εγκατάλειψης σε σχολεία της Κεφαλονιάς μετά τις βροχές - Πλημμυρισμένες αίθουσες και επικίνδυνα προαύλια
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: Στιγμιότυπα από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Ευχές και δώρα με τη συμμετοχή επίσημων προσκεκλημένων στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: Στιγμιότυπα από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας