Thumbnail
Συνέντευξη

Βέβαιος ότι θα κλείσει η αξιολόγηση παρουσιάζεται σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ειδήσεις» του Σαββατοκύριακου ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. «Η αξιολόγηση θα κλείσει, γιατί αυτό επιβάλλει η λογική των πραγμάτων», δηλώνει και προσθέτει ότι «έχει έρθει η ώρα» να μπει η χώρα στην ποσοτική χαλάρωση και να διευθετηθεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Παράλληλα, ο κ. Φλαμπουράρης επαναλαμβάνει ότι το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων θα είναι ίσο με αυτό των αντίμετρων και ξεκαθαρίζει: «Άρα, δεν λέμε ότι τελείωσε η λιτότητα, αλλά ότι δεν έχουμε επιπλέον λιτότητα και αυτό είναι θετικό». Τονίζει δε ότι οι συζητήσεις που διεξάγονται, για τις συντάξεις αφορούν την περίοδο 2021-2025, ενώ για το αφορολόγητο αφορούν το 2019 και μετά.

Σε ερώτηση για το εάν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «θα κλείσει τον κύκλο του» στο υπουργείο Οικονομικών αν ολοκληρωθεί η συμφωνία, ο κ. Φλαμπουράρης αποσαφηνίζει ότι δεν διανοείται ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί. «Η απάντηση είναι σαφής. Ούτε διανοούμαι μια τέτοια επιλογή», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπα
Ελλάδα – Κύπρος μαζί κατά της ενδοσχολικής βίας - Χαιρετισμός Ζαχαράκη
Πραγματοποιήθηκε το Διακρατικό Επιστημονικό Συνέδριο Ελλάδας και Κύπρου με θέμα: «Μαζί για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας»
Ελλάδα – Κύπρος μαζί κατά της ενδοσχολικής βίας - Χαιρετισμός Ζαχαράκη
Σοφία Χρηστίδου
Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών για τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου - «Δεν είμαστε αναλώσιμοι»
Οργή εκπαιδευτικών για τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου και το κλίμα εκφοβισμού στα σχολεία
Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών για τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου - «Δεν είμαστε αναλώσιμοι»