Thumbnail
Στην εκτίμηση ότι τη Δευτέρα στο Eurogroup θα υπάρξει πολιτική συμφωνία, εξέφρασε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού / Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

«Από τις πληροφορίες και από τη διαβούλευση στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων εκτιμούμε ότι τη Δευτέρα θα έχουμε το πλαίσιο της πολιτικής συμφωνίας μετά οι θεσμοί με την κυβέρνηση θα το εξειδικεύσουν μέχρι αρχές Μαρτίου και πριν τη συνεδρίαση της ΕΚΤ ώστε να μπει η χώρα στο πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Όπως τόνισε στο «Πρακτορείο 104,9Fm» είτε θα υπάρξει συμφωνία πακέτο ή καθόλου συμφωνία, διευκρινίζοντας ότι η συμφωνία θα πρέπει να έχει «αντισταθμιστικά με ισορροπημένο ισοζύγιο και να περιλαμβάνει τα μεσοπρόθεσμα μετρά για το χρέος (...) όχι επιπλέον λιτότητα . Έχουμε υποσχεθεί καθαρό διάδρομο για τους εν δυνάμει επενδυτές. Εάν φορτώσουμε μέχρι το 2020 μέτρα υφεσιακά δεν θα έρθει κανένας να επενδύσει» τόνισε και συμπλήρωσε: «Χρειάζεται σταθερό φορολογικό καθεστώς και είναι αναγκαίο να υπάρξει η διασφάλιση του ανοιχτού διαδρόμου» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ υπογράμμισε ότι οι επενδύσεις θα ανοίξουν θέσεις εργασίας και θα εισφέρουν στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ερωτηθείς για τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης, υπογράμμισε ότι η καθυστέρηση δεν προέκυψε από την ελληνική πλευρά η οποία, όπως υποστήριξε, έκανε προσπάθειες μέσω προτάσεων για να γεφυρώσει τις διαφορές Ευρωπαίων και ΔΝΤ. «Τα μηνύματα είναι αντιφατικά από το εξωτερικό , ο Βέμπερ λέει μπορούμε και χωρίς το ταμείο, και ο γερμανικός τύπος λέει ότι τα βρήκαν Μέρκελ- Λαγκάρντ» δήλωσε ο κ. Τριανταφυλλίδης και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα μπει στον φαύλο κύκλο των παραλογισμών» .

«Είναι λυπηρό ότι δεν υπάρχει εθνικό αρραγές μέτωπο (...) δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επιλέξει το ρόλο του τσιλιαδόρου της ιστορίας , περιμένει να καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ (...) δεν αρμόζει στη μεγάλη παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αυτή η συμπεριφορά, έχουν καταντήσει το κόμμα κάτι άλλο από τη σχολή της μετριοπάθειας που ξεκίνησε από εδώ , από τη Θεσσαλονίκη» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Καταλήγοντας, ο κ Τριανταφυλλίδης ανέφερε: «Ας αποφασίσει η ΝΔ: όταν ήμασταν έτοιμοι να υπογράψουμε μας έλεγε ότι μας φέρνουν το υπογράφουμε, τώρα μας λένε να κλείσουμε τη συμφωνία. Προφανώς και θα έπρεπε να έχει κλείσει νωρίτερα η αξιολόγηση αλλά για να μην έχει γίνει αυτό υπήρχαν μεγάλες αποστάσεις. Εμείς κάναμε προτάσεις για να γεφυρώσουμε τη σχέση των Ευρωπαίων με το Ταμείο, αλλά εκείνοι δεν ξέρουν τι θέλουν».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σπου
Στους δρόμους ξανά οι σπουδαστές των καλλιτεχνικών σχολών: Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Μαξίμου ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια
οι σπουδαστές των καλλιτεχνικών σχολών
Στους δρόμους ξανά οι σπουδαστές των καλλιτεχνικών σχολών: Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Μαξίμου ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια
rhythmic gymnastics
ΓΕΛ - ΕΠΑΛ: Προκήρυξη πανελλήνιων αγώνων ενόργανης, ρυθμικής και τραμπολίνο
Οι αγώνες ενόργανης γυμναστικής, ρυθμικής γυμναστικής και τραμπολίνο θα διεξαχθούν την Τρίτη, 28 Απριλίου 2026
ΓΕΛ - ΕΠΑΛ: Προκήρυξη πανελλήνιων αγώνων ενόργανης, ρυθμικής και τραμπολίνο