Thumbnail
ΛΑΕ

Αργά το απόγευμα της Κυριακής 15/1, έληξαν οι εργασίες του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας, που ξεκίνησαν το πρωί και βασίστηκαν στην εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας (ΠΓ) στο Π.Σ.

Κατά τη συνεδρίαση σημειώθηκαν νέες αποχωρήσεις. Συγκεκριμένα αποχώρησε η Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη και τα στελέχη της τάσης «Εργατική Απάντηση», που είχαν κατέβει υποψήφιοι για τα όργανα της ΛΑ.Ε. στην ιδρυτική της συνδιάσκεψη. Πρόκειται για στελέχη της αριστερής πτέρυγας του Αριστερού Ρεύματος. Οι αποχωρήσαντες της «Εργατικής Απάντησης» αναμένεται να δώσουν στη δημοσιότητα ανακοίνωση για τους λόγους που οδήγησαν στην απόφασή τους.

Η εισήγηση της ΠΓ, όπως τελικά διαμορφώθηκε από την επιτροπή Πολιτικής Απόφασης, που προτάθηκε για ψηφοφορία εγκρίθηκε από το Π.Σ. ομόφωνα και θα δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα.

Η  συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

Τη συνεδρίαση άνοιξε με πολιτική ομιλία του ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ένας διαφορετικός κόσμος αναδύεται εντός του 2017 στην περιοχή μας, στην Ευρώπη και τον κόσμο, ο οποίος θέτει σε δοκιμασία την ύπαρξη της Ευρωζώνης και πιθανότατα της ΕΕ και βάζει σε κρίση την λεγόμενη “παγκοσμιοποίηση” των αγορών. Αυτός ο κόσμος μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο βάρβαρος και καταστροφικός αν η πραγματική Αριστερά δεν μπορέσει να βάλει τη σφραγίδα της στις εξελίξεις και τη διαμόρφωσή του».

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «οι κυβερνητικοί υπάλληλοι των Αθηνών έχουν καταστεί μπαλάκι ανάμεσα στη Γερμανία του Σόιμπλε και το ΔΝΤ και άβουλοι και μοιραίοι είναι έτοιμοι να επικυρώσουν νέα σκληρά μέτρα με δραστική μείωση του αφορολόγητου, περαιτέρω μεγάλη μείωση των συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ και δραστικό “κόφτη”.

Ο ελληνικός λαός αυτήν την ώρα δεν έχει δίλημμα αν τα σκληρά μέτρα θα εφαρμοσθούν μαζί με το ΔΝΤ ή μόνο από την γερμανική ΕΕ του Σόιμπλε, αλλά απορρίπτει συνολικά την νέα λεηλασία από όπου και αν προέρχεται. Αυτήν την ώρα ένα μεγάλο κύμα κατά του ευρώ και κατά της ΕΕ σαρώνει την κοινωνία και βρίσκει μεγάλη πλειοψηφική απήχηση ιδιαίτερα μέσα στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η ΛΑ.Ε επιδιώκει να εκφράσει αυτό το μεγάλο λαϊκό ρεύμα κατά του ευρώ και κατά της ΕΕ και να του προσδώσει ένα ριζοσπαστικό αντιμνημονιακό περιεχόμενο με την ακύρωση της λιτότητας και του ξεπουλήματος της χώρας, την διαγραφή του δημόσιου χρέους, την σεισάχθεια στα ιδιωτικά χρέη των κοινωνικά πιο αδύνατων, την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών κατ την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μαζί με την καταπολέμηση της ανεργίας και την στήριξη της δημόσιας δωρεάν παιδείας και υγείας για όλους».

 

Στη συνέχεια μίλησε το μέλος της ΠΓ Δημήτρης Στρατούλης παρουσιάζοντας τα βασικά σημεία της πολιτικής καμπάνιας της ΛΑ.Ε για την προώθηση της εναλλακτικής πρότασής μας και τη συγκρότηση πολιτικού μετώπου των αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων.


Οι προτάσεις, προσθήκες, τροπολογίες που κατατέθηκαν επί της εισήγησης της ΠΓ από τα μέλη του ΠΣ συγκεντρώθηκαν και έγιναν αντικείμενο συζήτησης και επεξεργασίας από την επιτροπή Πολιτικής Απόφασης, που είχε επιλεγεί από την αρχή της συνεδρίασής του (Δ. Στρατούλης, Παν. Σωτήρης, Αντ. Νταβανέλος, Δ. Σαραφιανός, Ν. Γαλάνης).

Η εισήγηση της ΠΓ, όπως τελικά διαμορφώθηκε από την επιτροπή Πολιτικής Απόφασης, που προτάθηκε για ψηφοφορία εγκρίθηκε από το Π.Σ ΟΜΟΦΩΝΑ και θα δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΑΔΕ προκηρυξη προσλήψεις
Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι κινδυνεύουν με έξτρα φόρο, ποιοι κερδίζουν έως 2.200 ευρώ
Όλα τα μυστικά για τη φορολογική σας δήλωση και το ρόλο των ηλεκτρονικών αποδείξεων
Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι κινδυνεύουν με έξτρα φόρο, ποιοι κερδίζουν έως 2.200 ευρώ
σχολειο
Εκπαιδευτικοί: Ανοίγουν οι πίνακες κατάταξης Γενικής Εκπαίδευσης - Πως θα γίνουν οι νέες προσλήψεις
Μέσα στο 2023 θα ανανεωθούν οι πίνακες της Γενικής Αγωγής - 4 προκηρύξεις ΑΣΕΠ
Εκπαιδευτικοί: Ανοίγουν οι πίνακες κατάταξης Γενικής Εκπαίδευσης - Πως θα γίνουν οι νέες προσλήψεις