Thumbnail
ΛΑΕ

Αργά το απόγευμα της Κυριακής 15/1, έληξαν οι εργασίες του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας, που ξεκίνησαν το πρωί και βασίστηκαν στην εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας (ΠΓ) στο Π.Σ.

Κατά τη συνεδρίαση σημειώθηκαν νέες αποχωρήσεις. Συγκεκριμένα αποχώρησε η Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη και τα στελέχη της τάσης «Εργατική Απάντηση», που είχαν κατέβει υποψήφιοι για τα όργανα της ΛΑ.Ε. στην ιδρυτική της συνδιάσκεψη. Πρόκειται για στελέχη της αριστερής πτέρυγας του Αριστερού Ρεύματος. Οι αποχωρήσαντες της «Εργατικής Απάντησης» αναμένεται να δώσουν στη δημοσιότητα ανακοίνωση για τους λόγους που οδήγησαν στην απόφασή τους.

Η εισήγηση της ΠΓ, όπως τελικά διαμορφώθηκε από την επιτροπή Πολιτικής Απόφασης, που προτάθηκε για ψηφοφορία εγκρίθηκε από το Π.Σ. ομόφωνα και θα δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα.

Η  συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

Τη συνεδρίαση άνοιξε με πολιτική ομιλία του ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ένας διαφορετικός κόσμος αναδύεται εντός του 2017 στην περιοχή μας, στην Ευρώπη και τον κόσμο, ο οποίος θέτει σε δοκιμασία την ύπαρξη της Ευρωζώνης και πιθανότατα της ΕΕ και βάζει σε κρίση την λεγόμενη “παγκοσμιοποίηση” των αγορών. Αυτός ο κόσμος μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο βάρβαρος και καταστροφικός αν η πραγματική Αριστερά δεν μπορέσει να βάλει τη σφραγίδα της στις εξελίξεις και τη διαμόρφωσή του».

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «οι κυβερνητικοί υπάλληλοι των Αθηνών έχουν καταστεί μπαλάκι ανάμεσα στη Γερμανία του Σόιμπλε και το ΔΝΤ και άβουλοι και μοιραίοι είναι έτοιμοι να επικυρώσουν νέα σκληρά μέτρα με δραστική μείωση του αφορολόγητου, περαιτέρω μεγάλη μείωση των συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ και δραστικό “κόφτη”.

Ο ελληνικός λαός αυτήν την ώρα δεν έχει δίλημμα αν τα σκληρά μέτρα θα εφαρμοσθούν μαζί με το ΔΝΤ ή μόνο από την γερμανική ΕΕ του Σόιμπλε, αλλά απορρίπτει συνολικά την νέα λεηλασία από όπου και αν προέρχεται. Αυτήν την ώρα ένα μεγάλο κύμα κατά του ευρώ και κατά της ΕΕ σαρώνει την κοινωνία και βρίσκει μεγάλη πλειοψηφική απήχηση ιδιαίτερα μέσα στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η ΛΑ.Ε επιδιώκει να εκφράσει αυτό το μεγάλο λαϊκό ρεύμα κατά του ευρώ και κατά της ΕΕ και να του προσδώσει ένα ριζοσπαστικό αντιμνημονιακό περιεχόμενο με την ακύρωση της λιτότητας και του ξεπουλήματος της χώρας, την διαγραφή του δημόσιου χρέους, την σεισάχθεια στα ιδιωτικά χρέη των κοινωνικά πιο αδύνατων, την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών κατ την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μαζί με την καταπολέμηση της ανεργίας και την στήριξη της δημόσιας δωρεάν παιδείας και υγείας για όλους».

 

Στη συνέχεια μίλησε το μέλος της ΠΓ Δημήτρης Στρατούλης παρουσιάζοντας τα βασικά σημεία της πολιτικής καμπάνιας της ΛΑ.Ε για την προώθηση της εναλλακτικής πρότασής μας και τη συγκρότηση πολιτικού μετώπου των αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων.


Οι προτάσεις, προσθήκες, τροπολογίες που κατατέθηκαν επί της εισήγησης της ΠΓ από τα μέλη του ΠΣ συγκεντρώθηκαν και έγιναν αντικείμενο συζήτησης και επεξεργασίας από την επιτροπή Πολιτικής Απόφασης, που είχε επιλεγεί από την αρχή της συνεδρίασής του (Δ. Στρατούλης, Παν. Σωτήρης, Αντ. Νταβανέλος, Δ. Σαραφιανός, Ν. Γαλάνης).

Η εισήγηση της ΠΓ, όπως τελικά διαμορφώθηκε από την επιτροπή Πολιτικής Απόφασης, που προτάθηκε για ψηφοφορία εγκρίθηκε από το Π.Σ ΟΜΟΦΩΝΑ και θα δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

estia
Σχολεία Νέας Σμύρνης: "Μαγειρεύουν" έξωση του Γυμνασίου και του Λυκείου που στεγάζονται στην Εστία Νέας Σμύρνης;
Από το 2004, οι μαθητές και μαθήτριες του 8ου Γυμνασίου και 7ου Λυκείου Νέας Σμύρνης βρίσκονται όμηροι των τοπικών, είτε οικονομικών είτε πολιτικών...
Σχολεία Νέας Σμύρνης: "Μαγειρεύουν" έξωση του Γυμνασίου και του Λυκείου που στεγάζονται στην Εστία Νέας Σμύρνης;
syka30933.jpg
Σύκα: Το καλοκαιρινό φρούτο που βοηθάει στην πέψη και την υγεία του εντέρου
Τα σύκα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών και άλλων σημαντικών θρεπτικών συστατικών
Σύκα: Το καλοκαιρινό φρούτο που βοηθάει στην πέψη και την υγεία του εντέρου