Thumbnail

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διμερής συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, στο Άμπου Ντάμπι, στο περιθώριο της διεθνούς Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, που συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στη Διάσκεψη, ενώ θα έχει και διμερή συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, τον Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν.

Στη Διάσκεψη συμμετέχουν πλήθος ηγετών του αραβικού κόσμου, οι οποίοι βρίσκονται στο Άμπου Ντάμπι για τη σημερινή επέτειο των 45 χρόνων από την ένωση των επτά εμιράτων και τη δημιουργία του κράτους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το 1971. Χώρες, με τις οποίες η Ελλάδα διατηρεί παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας σε τομείς που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οικονομία, το επενδυτικό ενδιαφέρον, τον τουρισμό, τον πολιτισμό.

Υπενθυμίζεται, ότι σε συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Αμπτουλά μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν, στην Αθήνα, τον περασμένο Ιούλιο, είχε τονιστεί το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και είχαν συζητηθεί, μεταξύ άλλων, και οι δυνατότητες για περαιτέρω συνεργασία σε οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο. Σε αυτήν τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός είχε προσκληθεί να επισκεφθεί τα ΗΑΕ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 19/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

lexeis
Πόσες λέξεις τουρκικής προέλευσης χρησιμοποιούμε καθημερινά χωρίς να το ξέρουμε;
Πώς η γλώσσα κουβαλάει την Ιστορία της – Παραδείγματα, ερμηνείες και πολιτισμικές αντανακλάσεις
Πόσες λέξεις τουρκικής προέλευσης χρησιμοποιούμε καθημερινά χωρίς να το ξέρουμε;
ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ.jpg
Θρήνος: "Έφυγε" από τη ζωή η εκπαιδευτικός Ιωάννα Κωστάκη σε ηλικία μόλος 43 ετών
Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου της εκπαιδευτικού Ιωάννας Κωστάκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 43 ετών. 
Θρήνος: "Έφυγε" από τη ζωή η εκπαιδευτικός Ιωάννα Κωστάκη σε ηλικία μόλος 43 ετών