Thumbnail
Τι δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών

«Οι αυτοδυναμίες έχουν εκλείψει» εκτιμά, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real news», ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής προβλέποντας επίσης «περιθωριοποίηση όσων επιχειρούν ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς αγνοώντας τη δεσπόζουσα θέση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτώμενος για το αν η κυβέρνηση καταφέρει στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις και να αποτρέψει τις ομαδικές απολύσεις απαντά: «Κατ' αρχάς, το γεγονός ότι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων μπήκε στην ατζέντα είναι δική μας επιλογή και επιτυχία. Η διαπραγμάτευση πάντα είναι επίπονη, ωστόσο υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το κλίμα στην ΕΕ αλλάζει. Η πρόσφατη απόφαση για μη επιβολή κυρώσεων στην Ισπανία και την Πορτογαλία δεν ελήφθη σε τεχνικό επίπεδο αλλά σε πολιτικό. Σε αυτό το πλαίσιο, το οποίο συνδιαμορφώνεται χάρη και στη δική μας στάση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θα υπερασπιστεί, όπως έκανε πάντα, το πατριωτικό συμφέρον της Ελλάδας και της κοινωνίας».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο υπουργός Εσωτερικών τονίζει: «Το συμφέρον της χώρας είναι η πολιτική σταθερότητα. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδείξει ότι, παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι εχέφρων και όχι παρορμητικός. Θα επιλέξει, λοιπόν, το συμφέρον της χώρας και όχι το κομματικό, γι' αυτό και δεν θα πάει σε εκλογές».

Για τα σενάρια που ακούγονται περί «μεγάλου συνασπισμού» και συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής απαντά: «Η απλή αναλογική δημιουργεί ένα νέο πολιτικό περιβάλλον συνεργασιών. Σε αυτό το περιβάλλον, η ΝΔ βρίσκεται στο επίκεντρο της Κεντροδεξιάς και ο ΣΥΡΙΖΑ στο επίκεντρο της Κεντροαριστεράς. Μία σύγκλιση σαν και αυτήν, εκτός του ότι θα ήταν μία παρά φύσιν πολιτική συνεργασία, θα έθετε σε κίνδυνο την ίδια τη Δημοκρατία αναγορεύοντας, ενδεχομένως, στον θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πολιτικές δυνάμεις που όλοι μπορούμε να φανταστούμε ποιες, αλλά δεν θέλουμε».

Τέλος, στο ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» καθώς τα στοιχεία για τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών δεν είναι ενθαρρυντικά, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υποστηρίζει την άποψη ότι ο «κόφτης» δεν θα ενεργοποιηθεί χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δικαιολογείται εφησυχασμός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα του δημοφιλούς αντιβιοτικού Fucidin – Τι επικίνδυνο βρέθηκε στα χάπια

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

samaras
Αντώνης Σαμαράς: «Αλαζόνας και πολιτικά θρασύς ο Μητσοτάκης – Η ΝΔ έχει υποστεί μετάλλαξη»
«Η Νέα Δημοκρατία έχει υποστεί μετάλλαξη – παραγγέλνεις ΝΔ και σου έρχεται στο πιάτο Ποτάμι, Σημιτικό ΠΑΣΟΚ και… ολίγη από ΝΔ»
Αντώνης Σαμαράς: «Αλαζόνας και πολιτικά θρασύς ο Μητσοτάκης – Η ΝΔ έχει υποστεί μετάλλαξη»
elmepa eidiki agwgi
Σταθερά στην κορυφή: Σε ανοδική πορεία στην Κρήτη το Τμήμα ΔΕΤ του ΕΛΜΕΠΑ
Στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του ΕΛΜΕΠΑ, σύμφωνα με τα φετινά αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων, πέτυχαν 134 φοιτητές...
Σταθερά στην κορυφή: Σε ανοδική πορεία στην Κρήτη το Τμήμα ΔΕΤ του ΕΛΜΕΠΑ
apoliseis.jpg
«Εκδικητική απόλυση» εκπαιδευτικού από μεγάλο φροντιστηριακό οργανισμό
Σωματεία: “Απειλείσαι αν απεργήσεις, απολύεσαι αν συνδικαλίζεσαι” – Ζητούν να παρθούν πίσω οι απολύσεις εκπαιδευτικών
«Εκδικητική απόλυση» εκπαιδευτικού από μεγάλο φροντιστηριακό οργανισμό
atm_trapeza
Αυξήσεις-«ανάσα» στις συντάξεις: Πόσα ευρώ θα δουν οι δικαιούχοι κάθε μήνα - Πληρωμές Σεπτεμβρίου

Αυξήσεις από 14 έως 81 ευρώ τον μήνα έρχονται για εκατοντάδες χιλιάδες

Αυξήσεις-«ανάσα» στις συντάξεις: Πόσα ευρώ θα δουν οι δικαιούχοι κάθε μήνα - Πληρωμές Σεπτεμβρίου