Πολιτική 0

Έφοδος στο σπίτι Έλληνα πρώην τραπεζίτη της UBS

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Έφοδο στο σπίτι του πρώην στελέχους της UBS και πρώην επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Έφοδο στο σπίτι του πρώην στελέχους της UBS και πρώην επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Χρήστου Σκλαβούνη, πραγματοποίησαν οι αρχές στις 4 Ιουλίου, στα πλαίσια ερευνών κατά της φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η αστυνομία κατέσχεσε υπολογιστές, έγγραφα και CDs.

H έρευνα εντάσσεται στην πανευρωπαϊκή προσπάθεια, να έρθουν στο φως τα μυστικά των ελβετικών τραπεζών και να αποκαλυφθούν, όσοι κρύβουν χρήματα εκεί, χωρίς να έχουν φορολογηθεί. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν ενεργά και οι ελληνικές αρχές, καθώς είναι ένα ζήτημα που "καίει" την Ελλάδα και για ηθικούς αλλά και για πρακτικούς λόγους.

Ο κ. Σκλαβούνης υπήρξε για πολλά χρόνια investment banker της UBS στην Ελλάδα, μέχρι που το 2013 διορίστηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Παραιτήθηκε από το ΤΧΣ το Μάρτιο του 2015, δυο μήνες αφού ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική