Στον απόηχο των εξελίξεων στη γειτονική χώρα συνεδριάζει το πρωί, υπό τον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου το οικονομικό επιτελείο, εν όψει της συνάντησης σήμερα στις 12:30 μ.μ. του Αλ. Τσίπρα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί.
Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του επιτρόπου Μοσκοβισί, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης δήλωσε:
«Καλωσορίζουμε τη Δευτέρα στην Αθήνα τον επίτροπο Μοσκοβισί, έναν Ευρωπαίο φίλο της Ελλάδας, που δεν έχασε ποτέ την πίστη του στις δυνατότητες της χώρας να ανακάμψει και να επιστρέψει στη θέση που της αρμόζει, εντός της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, απολύτως απαραίτητη είναι πλέον η προσήλωση στο τρίπτυχο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, της δημοσιονομικής σταθερότητας και της ενίσχυσης των επενδύσεων. Άλλωστε, το ζητούμενο τώρα, και βασικό στοιχείο της δεύτερης αξιολόγησης, είναι οι μεταρρυθμίσεις να μη μείνουν απλά στο επίπεδο της υιοθέτησης, αλλά να υλοποιηθούν, με στόχο την επανεκκίνηση της ανάπτυξης.
Σε αυτή την απαιτητική πορεία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν και παραμένει πάντα σταθερά συνοδοιπόρος και αρωγός της χώρας μας».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 21/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/05
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ