Thumbnail
Α. Τσίπρας

Ο Α. Τσίπρας μιλώντας στη The Huffington Post στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει, αρκεί η πρώτη αξιολόγηση που θα αποτελέσει την έναρξη για τη συζήτηση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, να κλείσει το γρηγορότερο δυνατό.

«Όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να ανακάμψει. Αρκεί να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη του παρελθόντος» τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το γρηγορότερο δυνατόν».

«Ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής της επιτυχίας του προγράμματος. Έγκαιρη επιτυχής αξιολόγηση, που θα οδηγήσει γρήγορα σε συμφωνία για το χρέος, θα σημάνει και γρήγορη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, γρήγορη επιστροφή στην ανάπτυξη και πλήρη αλλαγή ψυχολογίας. Εύχομαι και ελπίζω να μη χάσουμε αυτή την, ίσως τελευταία, ευκαιρία για την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Αυγής, αναφερόμενος στους Ευρωπαίους εταίρους ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «δείχνουν να το κατανοούν, έχοντας επιπλέον να αντιμετωπίσουν και μια πρωτοφανή προσφυγική κρίση που ξεσπά και αυτή πάνω στη χώρα μου».

Σχολιάζοντας την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «Η συνύπαρξη τριών διαφορετικών θεσμών στο ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ιδιαίτερα όταν το ΔΝΤ δε φαίνεται να έχει τις ίδιες προσλαμβάνουσες σε σχέση με τις ευρωπαϊκές ιδιαιτερότητες».

«Εύχομαι οι πολλές διαφωνίες και οι αντιθέσεις μεταξύ των θεσμών να μην αποτελέσουν αφορμή για απαράδεκτες καθυστερήσεις που θα ακυρώσουν τη μεγάλη ευκαιρία για Grecovery» επεσήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ξυλοδαρμός σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
Στη φυλακή ο 38χρονος για την επίθεση σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
Ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ζήτησε συγγνώμη – Δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα
Στη φυλακή ο 38χρονος για την επίθεση σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
ποσδεπ
Ανησυχία ΠΟΣΔΕΠ για τις επιπτώσεις από την απόφαση του ΣτΕ για λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα
Συνταγματικά τα παραρτήματα ξένων ΑΕΙ – Σήμα κινδύνου από την ΠΟΣΔΕΠ
Ανησυχία ΠΟΣΔΕΠ για τις επιπτώσεις από την απόφαση του ΣτΕ για λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα
φοιτητές
Πανελλήνιες εξετάσεις 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα ενημέρωσης μέσω SMS για τα αποτελέσματα
Από την Τρίτη 17 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα για να λαμβάνουν άμεσα και με ασφάλεια...
Πανελλήνιες εξετάσεις 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα ενημέρωσης μέσω SMS για τα αποτελέσματα