Απών από τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ ενάντια στον εξτρεμισμό και το Ισλαμικό Κράτος, υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι θα είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Με αυτόν τον τρόπο εναντιώνεται στη θέση των Αμερικανών οικοδεσποτών που επιμένουν τα Σκόπια να λάβουν μέρος στη Σύνοδο με το συνταγματικό τους όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» κι όχι με την προσωρινή ονομασία FYROM, που είναι αποδεκτή από τον ΟΗΕ.
Κυβερνητικές πηγές, γνώστες του θέματος, σημειώνουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δε θα είχε δικαίωμα παρέμβασης στη Σύνοδο κι άρα τρόπο να διαμαρτυρηθεί δημόσια για την χρησιμοποιούμενη ονομασία.
Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, κρίθηκε επιβεβλημένη από την ελληνική αντιπροσωπεία, η αποχή του Αλέξη Τσίπρα από τη Σύνοδο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom