Thumbnail
Συγκρούσεις μετά τον θάνατο τριών νεαρών Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη

Επεισόδια ξέσπασαν το Σάββατο μεταξύ Παλαιστινίων και δυνάμεων του ισραηλινού στρατού αλλά και ισραηλινών εποίκων στην Δυτική Όχθη έπειτα από ένα εικοσιτετράωρο ισραηλινής βίας κατά τη διάρκεια του οποίου τρεις Παλαιστίνιοι έχασαν την ζωή τους. Οι ταραχές ξέσπασαν το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός εκ των τριών θυμάτων, του 14χρονου Λάιθ Χάλντι, ο οποίος σκοτώθηκε από σφαίρα ισραηλινών στρατιωτών.

Δεκάδες νεαροί στον καταυλισμό προσφύγων της Τζαλαζούν, στα περίχωρα της Ραμάλας, εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών που απάντησαν με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πλαστικές σφαίρες.

Ο νέος κύκλος βίας άνοιξε τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν σύμφωνα με ισραηλινούς και παλαιστίνιους αξιωματούχους ασφαλείας, έποικοι πέταξαν βόμβες μολότοφ μέσα από τα παράθυρα - ανοιχτά λόγω της καλοκαιρινής ζέστης - δύο σπιτιών.

Στους τοίχους έγραψαν «το τίμημα που πρέπει να καταβληθεί», «εκδίκηση» και ζωγράφισαν ένα αστέρι του Δαυίδ προτού διαφύγουν προς την κατεύθυνση ενός γειτονικού εβραϊκού οικισμού, του Μάαλε Εφραιμ.

Ένα μωρό, ο Άλι Νταουάμπσεχ, 18 μηνών, κάηκε ζωντανό. Τέσσερις συγγενείς του, ανάμεσά τους η μητέρα του Ρίχαμ, 26 ετών, ο πατέρας του Σάαντ και ο τετράχρονος αδελφός του Άχμεντ, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε ισραηλινό νοσοκομείο και σύμφωνα με τους ισραηλινούς γιατρούς «η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

fidi
Άνδρας που δαγκώθηκε πάνω από 200 φορές από φίδια κρατά το κλειδί για το παγκόσμιο αντίδοτο
Μέχρι σήμερα έχει δεχτεί πάνω από 200 δαγκώματα και έχει υποβληθεί σε περισσότερες από 700 ενέσεις τοξινών.
Άνδρας που δαγκώθηκε πάνω από 200 φορές από φίδια κρατά το κλειδί για το παγκόσμιο αντίδοτο