Thumbnail
Κυβέρνηση

Εναν πολιτικό μαραθώνιο ξεκινά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, ο πρωθυπουργός προκειμένου να «σφραγίσει» τη συμφωνία με τους εταίρους μέσα στον Αύγουστο, με φόντο τις κάλπες στις αρχές Νοεμβρίου. Την ίδια ώρα εμφανίζεται αποφασισμένος για ρήξη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, με την αποπομπή από την ΚΟ όσων καταψηφίσουν και στη συνέχεια τη διεξαγωγή συνεδρίου.

Ουδείς συνεργάτης του αλλά ούτε και ο ίδιος μπορεί να πει με σιγουριά ότι έχει μπροστά του έναν «οδικό χάρτη» ο οποίος θα ισχύσει χωρίς την παραμικρή αλλαγή για ένα τρίμηνο, ωστόσο ο κ. Τσίπρας, που έχει στα χέρια του όλο το «παζλ» και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους εταίρους, εμφανίζεται αποφασισμένος να «κουμπώσει» τους επιμέρους στόχους με τις προγραμματισμένες ημερομηνίες.

Επιθετικές πρωτοβουλίες
Ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε έμπιστους συνεργάτες του, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω, αντιθέτως θέλει και θα επιδιώξει να πετύχει μέσω επιθετικών πρωτοβουλιών να κλείσει τον φάκελο της συμφωνίας χωρίς καθυστέρηση. Την ώρα που -εάν και εφόσον- θα ψηφίζεται στην ελληνική Βουλή η συμφωνία, τα ξένα κοινοβούλια πρέπει να εγκρίνουν το νέο πρόγραμμα.

Η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου παρά τις διάφορες διαρροές είναι στο «πρόγραμμα» -άλλωστε η ελληνική κυβέρνηση διά του Ευκλείδη Τσακαλώτου απέστειλε το αίτημα της συμμετοχής με επιστολή και αναγραφόμενη ημερομηνία την 23η Ιουλίου. Η ελληνική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει -κάτι που έγινε σαφές και στην επικοινωνία με τον Φρανσουά Ολάντ- ότι δέχεται και ακολουθεί κατά γράμμα την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης και του Eurogroup αλλά και ότι δεν πρόκειται να δεχθούν νέα προαπαιτούμενα στον ορίζοντα, τα οποία «κραδαίνουν» τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών. Από τις επίσημες ανακοινώσεις και των δύο πλευρών βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει θέμα νέων προαπαιτούμενων από τη Γαλλία.

Εγκυρες πληροφορίες, πάντως, που συνδέονται απόλυτα με το χρονοδιάγραμμα Τσίπρα παραπέμπουν στη μετά... συμφωνία εποχή και στην ανάγκη ψήφισης των εφαρμοστικών νόμων -προφανώς εντός του Σεπτέμβρη.
Αφορά τρεις εκκρεμότητες: την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, τη φορολόγηση των αγροτικών εισοδημάτων και την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μνημόνιο συνεργασίας ΔΙΠΑΕ - Νοσοκομείο
Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος - Γ.Ν.Θ. «Παπαγεωργίου»: Έπεσαν οι υπογραφές για μνημόνιο συνεργασίας
Μνημόνιο Συνεργασίας Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος - Γ.Ν.Θ. «Παπαγεωργίου»
Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος - Γ.Ν.Θ. «Παπαγεωργίου»: Έπεσαν οι υπογραφές για μνημόνιο συνεργασίας