Thumbnail
Βίντεο από τη δευτερολογία

"Πολύ γόνιμη σήμερα η συζήτηση σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο. Ακραίο και αντιδημοκρατικό να υιοθετήσουμε την αντίληψη ότι σε χώρες με πρόγραμμα δεν πρέπει να γίνονται εκλογές. Έχουμε καταθέσει προτάσεις. Η εικόνα που έχει δημιουργηθεί είναι ότι δεν καταθέσαμε προτάσεις. Επανήλθαμε και την προηγούμενη Δευτέρα με κείμενο που έγινε δεκτό ως βάση συζήτησης και από τους τρεις θεσμούς. Σε αυτές έχουμε δέσμευση για δημοσιονομικούς στόχους. Αναγνωρίζουμε τους κανόνες της Ευρωζώνης αλλά επιλέγουμε εμείς πού θα προσθέσουμε τα φορολογικά βάρη.

Με απόλυτη ειλικρίνεια θα πω: αν σε αυτή την υπόθεση η συζήτηση γινόταν ανάμεσα σε Ελλάδα και Κομισιόν θα είχε βρεθεί λύση εδώ και καιρό. Σέβομαι όλες τις απόψεις που ακούστηκαν. Σέβομαι ότι το Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να παίξει πιο ενεργό ρόλο. Πώς έχουμε εξουσιοδοτήσει τρεις θεσμούς και να μην είναι μέσα το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;", διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια στιγμή, παραδέχτηκε ότι δεν έχει κρυφό σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ότι μιλάει με ανοιχτά χαρτιά. Παραδέχτηκε επίσης, ότι η ιστορικότερη στιγμή αλληλεγγύης ήταν όταν το 1953 με τη Συνθήκη του Λονδίνου, διαγράφτηκε το 60% του χρέους της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι: "Πράγματι, αυτούς τους πέντε μήνες περισσότερο διαπραγματευόμαστε, παρά κυβερνάμε. Παρ' όλα αυτά κάναμε πράγματα, ανοίξαμε τη λίστα Λαγκάρντ, που υπουργοί προηγούμενων κυβερνήσεων έβαλαν στο συρτάρι τους και φέραμε στο σκαμνί άτομα που φοροδιέφευγαν, προχωρήσαμε σε νόμο για να περιορίσουμε τις τριγωνικές συναλλαγές, ζητήσαμε ΜΜΕ να πληρώσουν τους φόρους τους. Έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε περισσότερα. Δεν προλάβαμε να κάνουμε πολλά".

Ο ίδιος, κλείνοντας, υπογράμμισε: "Η συζήτηση δεν αφορά αποκλειστικά μία χώρα, αλλά το μέλλον του κοινού μας οικοδομήματος. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Η ελληνική κυβέρνηση, παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές, έχουμε τη δυνατότητα να ενώνουμε δυνάμεις. Και αύριο θα καταθέσουμε εκ νέου συγκεκριμένες προτάσεις για βιώσιμη συμφωνία (με άλλους πολιτικούς αρχηγούς)".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λαμπακια
7 λάθη με τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που αυξάνουν τον κίνδυνο φωτιάς στο σπίτι
7 συνηθισμένα λάθη με χριστουγεννιάτικα φωτάκια που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά – πώς να στολίσετε με απόλυτη ασφάλεια
7 λάθη με τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που αυξάνουν τον κίνδυνο φωτιάς στο σπίτι