Thumbnail
Δημοψήφισμα

«Ο λαός πρέπει να πει ένα μεγάλο “όχι” στη συνεχή χρεοκοπία του, μέσα από τα εκβιαστικά διλήμματα τόσο της κυβέρνησης όσο και των θεσμών», τόνισε μεταξύ άλλων, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενος σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ 1 στην κυβερνητική πρόταση για δημοψήφισμα.

Ο Ν. Σοφιανός διευκρίνισε ότι το ΚΚΕ θα ζητήσει στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή το δημοψήφισμα να γίνει με το ερώτημα «ναι ή όχι» στις προτάσεις τόσο των δανειστών όσο και της κυβέρνησης.

Παράλληλα, θα αξιοποιήσει το δημοψήφισμα για να ενισχυθεί η τάση αντίθεσης με την ΕΕ που μεγαλώνει στο λαό.

Σημειώνοντας ότι «ο εκβιασμός δεν πρέπει να περάσει», ο Ν. Σοφιανός τόνισε ότι το ΚΚΕ καλεί το λαό να διαλέξει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, με αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους, που θα φέρει στο επίκεντρο της συζήτησης το ζήτημα της εξουσίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Θεοφάνεια ή Θεοφάνια; Τι απαντά ο Γιώργος Μπαμπινιώτης

«Άρουρα»: Tι σημαίνει η αρχαία λέξη και τι περιγράφει;

Σαρώνει ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ το Γενάρη του 2026 η πιο εύκολη Πιστοποίηση Ιταλικών για το ΑΣΕΠ

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ντόναλντ Τραμπ
«Στη Μελάνια δεν αρέσει καθόλου αυτό»: Τα απαράδεκτα σχόλια του Τραμπ για τρανς αθλήτριες και Μαδούρο
«Στη Μελάνια δεν αρέσει καθόλου αυτό»: Οι χορευτικές κινήσεις του Τραμπ με ειρωνείες για τις τρανς αθλήτριες και τον Μαδούρο
«Στη Μελάνια δεν αρέσει καθόλου αυτό»: Τα απαράδεκτα σχόλια του Τραμπ για τρανς αθλήτριες και Μαδούρο