Νέες ταυτότητες: Δόθηκε παράταση - Τι ισχύει για τους παλιούς κατόχους

Πολιτική 0

Η Μέρκελ "χλευάζει" κυβέρνηση και ελληνικό λαό: Δεχτείτε την γενναιόδωρη πρότασή μας

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Live

Στα μούτρα του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης οι δανειστές λένε πως πρέπει να δεχτούν και άλλα επώδυνα μέτρα. Μάλιστα η γερμανίδα καγκελάριος  χαρακτήρισε την πρόταση αυτή γενναιώδορη.

"Σήμερα το πρωί ενθαρρύναμε τον Κ. Τσίπρα να δεχτεί την γενναιόδωρη προσφορά των θεσμών", είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν πρόκειται για την επιμήκυνση, η λεγόμενη γενναιοδωρία, είπε: "Δεν θέλω να πω λεπτομέρειες για το τι είναι η "γενναιοδωρία".

Η Γερμανίδα Καγκελάριος είπε ότι τώρα εναπόκειται στην Αθήνα να κάνει ένα βήμα προς την κατεύθυνση των εταίρων της στην ευρωζώνη.

"Κάναμε ένα βήμα προς την Ελλάδα", δήλωσε η ίδια σε συνέντευξη Τύπου.

"Τώρα εξαρτάται από την ελληνική πλευρά να κάνει ένα αντίστοιχο βήμα", τόνισε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε αποφασιστικής σημασίας την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup. "Επιθυμούμε να φτάσουμε σε λύση όλα τα κράτη, να βασίζετε σε μια αρχή. Ίδια προσπάθεια κ αλληλεγγύη", τόνισε. Μεταξύ άλλων, είπε πως "συμφωνήσαμε με την Ελλάδα ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος να είναι μικρότερος το 2015".

"Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν αποδεχτεί την προσφορά των θεσμών", συμπλήρωσε και τόνισε πως δεν υπάρχει plan B.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Πανελλαδικών 2026: Μάχη με τον χρόνο για ανακοίνωση την Τετάρτη 22 Ιουλίου

Προσλήψεις σε σχολεία: Αιτήσεις τώρα για 3.373 θέσεις εργασίας χωρίς πτυχίο

Η ελληνική παραλία που κατέκτησε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική