Thumbnail
Ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "ΑΥΓΗ"

Αναδημοσίευση του κεντρικού αρθρου της εφημερίας ΑΥΓΗ

Η Ιερά Συμμαχία της φράξιας Σόιμπλε και του ΔΝΤ οδηγεί σε εκτροχιασμό τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές και σε διχασμό την Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να επιβάλει στους λαούς τα εκτός πραγματικότητας νεοφιλελεύθερα δόγματά της. Προσπάθειες συμβιβασμού που καταβλήθηκαν χθες από την ελληνική κυβέρνηση και μετριοπαθείς φωνές των θεσμών ή Ευρωπαίους παράγοντες υπονομεύθηκαν ανοιχτά από τον Σόιμπλε και τους γνωστούς ακολούθους του στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Νέο Eurogroup αύριο για λύση της τελευταίας στιγμής

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η "κομπανία Σόιμπλε" αξίωσε, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με τη σκληρή γραμμή του ΔΝΤ, η ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί την πέμπτη αξιολόγηση που είχε υπογράψει ο Αντ. Σαμαράς, χωρίς, παράλληλα, οι δανειστές να αναλάβουν καμιά δέσμευση για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας ή την αναδιάρθρωση του χρέους.
Τον εκβιασμό του Σόιμπλε επιχείρησε να μεταφέρει στη σύνοδο κορυφής, που ακολούθησε, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ, για να πάρει την κατάλληλη απάντηση από τον Αλ. Τσίπρα.

Τουσκ: "The game is over" ("το παιχνίδι τελείωσε").


Τσίπρας: "Η Ελλάδα έχει 1,5 εκατ. ανέργους, 3 εκατ. φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι. Μην υποτιμάτε πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος".
 
* Σόιμπλε και Σία εκβιάζουν την Ευρώπη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ένοπλος εισέβαλε με αυτοκίνητο σε συναγωγή στο Μίσιγκαν
Συναγερμός σε συναγωγή στο Μίσιγκαν: Αναφορές για ένοπλο και αυτοκίνητο που τυλίχθηκε στις φλόγες (Video)
Ένοπλος εισέβαλε με αυτοκίνητο σε συναγωγή στο Μίσιγκαν και άρχισε να πυροβολεί - Τρομακτικό βίντεο
Συναγερμός σε συναγωγή στο Μίσιγκαν: Αναφορές για ένοπλο και αυτοκίνητο που τυλίχθηκε στις φλόγες (Video)
ΔΙΕΚ
Αντιστοιχία επαγγελματικών δικαιωμάτων: Τι αλλάζει για τους κατόχους τίτλων επαγγελματικής κατάρτισης
Χορήγηση αντιστοιχίας επαγγελματικών δικαιωμάτων για αποφοίτους Επαγγελματικών Σχολών - Νέα απόφαση σε ΦΕΚ
Αντιστοιχία επαγγελματικών δικαιωμάτων: Τι αλλάζει για τους κατόχους τίτλων επαγγελματικής κατάρτισης