Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δηλώσεις Πούτιν

O Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλ. Πούτιν απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε πως το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό συμφωνόντας με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ενώ πρόσθεσε ότι το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές και όχι η Ελλάδα.

Η ενεργή συνεργασία μας με τα νέα κέντρα παγκόσμιας ανάπτυξης δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως θα αποδώσουμε λιγότερη σημασία στον διάλογο με τους παραδοσιακούς εταίρους μας στη Δύση. Είμαι πεπεισμένος πως αυτή η εταιρική σχέση θα συνεχιστεί», τόνισε ο Πούτιν, απευθυνόμενος στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

"Η πρόσβασή μας στις παγκόσμιες αγορές κεφαλαίου είναι περιορισμένη και σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί η πτώση της τιμής των κύριων εξαγωγικών προϊόντων μας", είπε ο Πούτιν σε ρώσους πολιτικούς και επιχειρηματίες.

"Όμως η βαθιά οικονομική κρίση που είχε προβλεφθεί για τη Ρωσία δεν συνέβη", είπε. "Έχουμε σταθεροποιήσει την κατάσταση, εξαλείψαμε τις αρνητικές παλινδρομήσεις, τις αρνητικές διακυμάνσεις στην αγορά και διερχόμαστε με αυτοπεποίθηση αυτή την περίοδο των δυσκολιών".

Ο κύριος λόγος γι΄αυτό, υπογράμμισε, είναι πως η Ρωσία διαθέτει ένα "επαρκές απόθεμα εσωτερικής δύναμης".

Στις 15 Ιουνίου, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας μείωσε το κύριο επιτόκιό της κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 11,5%, ο πληθωρισμός μειώθηκε από 16,9% τον Απρίλιο στο 15,8% τον Μάιο, ενώ η ισοτιμία του ρουβλίου έναντι του δολαρίου αυξήθηκε περίπου στο ένα προς 53 αφού είχε φθάσει για λίγο το 1:80 τον Δεκέμβριο.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

spoudes-stin-kypro
Υποτροφίες Καρέλια 2026-2027: Νέα ευκαιρία για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές με ενίσχυση έως 20.000 ευρώ
Το Ίδρυμα Καρέλια προκηρύσσει 32 υποτροφίες για αριστούχους αποφοίτους – Έως τις 30 Ιουνίου οι αιτήσεις
Υποτροφίες Καρέλια 2026-2027: Νέα ευκαιρία για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές με ενίσχυση έως 20.000 ευρώ
παραλία «Μικρό Πήλιο»
Αττική: 5 παραλίες «με άρωμα» Κυκλάδων για τις πρώτες καλοκαιρινές αποδράσεις
Γαλαζοπράσινα νερά, κρυφοί κολπίσκοι και νησιώτικα τοπία λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας
Αττική: 5 παραλίες «με άρωμα» Κυκλάδων για τις πρώτες καλοκαιρινές αποδράσεις
αστυνομια
Σοκ στην Άγκυρα: Πατέρας κρέμασε από το παράθυρο την 3χρονη κόρη του υπό την απειλή μαχαιριού
Δραματική επιχείρηση διάσωσης από τις Ειδικές Δυνάμεις – Συνελήφθη ο άνδρας, σώο το παιδί
Σοκ στην Άγκυρα: Πατέρας κρέμασε από το παράθυρο την 3χρονη κόρη του υπό την απειλή μαχαιριού
ktel-patra
Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο παρέσυρε 24χρονη– Στο νοσοκομείο με κάταγμα στο πόδι
Το ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα σε σημείο χωρίς διάβαση πεζών – Ανακοίνωση της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για το περιστατικό
Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο παρέσυρε 24χρονη– Στο νοσοκομείο με κάταγμα στο πόδι