Thumbnail
Παναγιώτης Λαφαζάνης

Παρέμβαση που θα συζητηθεί πραγματοποιεί μέσω του Real.gr ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Η συμφωνία ή θα είναι συμβατή με το προοδευτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή δεν πρόκειται να υπάρξει», προειδοποιεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Η λογική της "πάση θυσία" συμφωνίας που καλλιεργεί η εγχώρια "Πέμπτη Φάλαγγα", είναι μια λογική άνευ όρων παράδοσης της χώρας στο νεοαποικιακό καθεστώς», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ επισημαίνει με νόημα:

«Αν υπάρξει συμφωνία, που δεν είναι συμβατή με τις ριζοσπαστικές διακηρύξεις και ταυτοτικές αξίες του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο τις θέτει στο περιθώριο και κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση, τότε αυτή είναι που θα οδηγήσει τον τόπο σε μεγάλες περιπέτειες και στην "τελική" καταστροφική "λύση"».

Και καταλήγει ο Παν. Λαφαζάνης: «Η κυβέρνηση μας είναι μια κυβέρνηση αξιοπρέπειας και αρχών και δεν πρόκειται να κάνει μια τόσο μεγάλη ζημιά στην πατρίδα μας. Από μια κακή συμφωνία με λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις, απορρυθμίσεις, απουσία ρευστότητας και χωρίς διαγραφή χρέους, είναι δέκα φορές προτιμότερη μια εναλλακτική πορεία για τον τόπο, που θα αμφισβητεί παραδοσιακά θέσφατα και θα ανοίγει νέους πολιτικούς, οικονομικοκοινωνικούς και γεωστρατηγικούς προσανατολισμούς στη χώρα».

Ολόκληρη η βαρυσήμαντη δήλωση του υπουργού παραγωγικής Ανασυγκρότησης στον Real.gr έχει ως εξής:

Όλα δείχνουν ότι πλησιάζει η ώρα της τελικής κρίσης για την ύπαρξη ή μη συμφωνίας με τους λεγόμενους «θεσμούς». Η λογική της «πάση θυσία» συμφωνίας, που καλλιεργεί η εγχώρια «Πέμπτη Φάλαγγα», είναι μια λογική άνευ όρων παράδοσης της χώρας στο χειρότερο νεοαποικιακό καθεστώς. Η συμφωνία ή θα είναι συμβατή με το προοδευτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή δεν πρόκειται να υπάρξει. 

Μια βιώσιμη συμφωνία, επίσης, για να έχει στοιχειώδη αναπτυξιακή δυναμική, πρέπει να συνοδεύεται από βαθιά διαγραφή του χρέους-του μεγαλύτερου μέρους του- και από μία ισχυρή ένεση ρευστότητας, ικανή να θέσει σε κίνηση την οικονομία. 

Αν υπάρξει συμφωνία, που δεν είναι συμβατή με τις ριζοσπαστικές διακηρύξεις και τις ταυτοτικές αξίες του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο τις θέτει στο περιθώριο και κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση, τότε αυτή είναι που θα οδηγήσει τον τόπο σε μεγάλες περιπέτειες και στην «τελική» καταστροφική «λύση».

Η κυβέρνηση μας είναι μια κυβέρνηση αξιοπρέπειας και αρχών και δεν πρόκειται να κάνει μια τόσο μεγάλη ζημιά στην πατρίδα μας. Από μια κακή συμφωνία με λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις, απορρυθμίσεις, απουσία ρευστότητας και χωρίς διαγραφή χρέους, είναι δέκα φορές προτιμότερη μια εναλλακτική πορεία για τον τόπο, που θα αμφισβητεί παραδοσιακά θέσφατα και θα ανοίγει νέους πολιτικούς, οικονομικοκοινωνικούς και γεωστρατηγικούς προσανατολισμούς στη χώρα.

Αναδημοσίευση από το real.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο αστυνομικός που δολοφόνησε δύο γυναίκες στην Κηφισιά
Κηφισιά: Με 30 σφαίρες δολοφόνησε τις δύο γυναίκες ο αστυνομικός – Η πρόταση της εισαγγελέως
Η εισαγγελέας ζητά καταδίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικά, επισημαίνοντας την προμελετημένη εν ψυχρώ εκτέλεση της πρώην συζύγου και...
Κηφισιά: Με 30 σφαίρες δολοφόνησε τις δύο γυναίκες ο αστυνομικός – Η πρόταση της εισαγγελέως
karistianou-sintagma
«Θα προσέχεις το παιδί σου»: Σοβαρές απειλές καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού – Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η υπόθεση
Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η καταγγελία της προέδρου του Συλλόγου Πληγέντων Τεμπών – Εμπλέκεται και απόστρατος αστυνομικός
«Θα προσέχεις το παιδί σου»: Σοβαρές απειλές καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού – Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η υπόθεση
sxoleio-deuteris-eukairias-2.jpg
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από 16 έως 25 Ιουνίου 2025 για αποσπάσεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026