Thumbnail
Μεγάλη νίκη της Επιτροπής Υποστήριξης

Τη μη εκτέλεση του ευρωεντάλματος έκδοσης στη Γερμανία του Τούρκου αγωνιστή, πολιτικού πρόσφυγα Gültekin Erol, αποφάσισε σήμερα Δευτέρα μεσημέρι το Συμβούλιο Εφετών.Η δίκη άρχισε στις 12.30 μμ μέσα σε ένα κατάμεστο ακρωατήριο αλληλέγγυων Ελλήνων και Τούρκων.

Μάρτυρες υπεράσπισης ήταν οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου και Ε. Σωτηρίου, καθώς ο Χρήστος Κάτσικας μέλος της επιτροπής Υπεράσπισης και μέλος του Δ.Σ του ΚΕΜΕΤΕ - ΟΛΜΕ, ο Σπύρος Παπακωνσταντίνου, μέλος της Επιτροπής Υπεράσπισης και ο Παύλος Αντωνόπουλος μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.
Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση η οποία δικαιώνει τους αγώνες των τούρκων πολιτικών προσφύγων και της "Επιτροπής Υποστήριξης των Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ" η οποία κινητοποιήθηκε δραστήρια από την ημέρα της συγκρότησής της.

Ο Gültekin Erol μαζί με τους Kaya Turgut και Pektaş Deniz, Τούρκοι αγωνιστές πολιτικοί πρόσφυγες στη χώρα μας, μέλη της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη), συνελήφθηκαν πριν από έναν και πλέον μήνα από τις Ελληνικές διωκτικές αρχές μετά από ευρωεντάλματα, λόγω της αγωνιστικής πολιτικής τους δράσης και των κομμουνιστικών τους ιδεών στην Τουρκία.

Τώρα εξακολουθούν να παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού, κινδυνεύοντας να εκδοθούν στην Γερμανία και στη Γαλλία σύμφωνα με το λεγόμενο ευρωένταλμα, ο Pektaş Deniz και ο Kaya Turgut.

---------------------------

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                          25/5/15
 
   Η σημερινή μέρα σημαδεύτηκε από μια πρώτη νίκη των Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ και της Επιτροπής Υποστήριξης.
   Με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή του το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε τη ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ στη Γερμανία του Gültekin Erol. Η απόφαση αυτή έρχεται σαν αποτέλεσμα της πολιτικής και κοινωνικής πίεσης που ασκήθηκε και βρήκε νομικό έρισμα στις αοριστίες του Γερμανικού ευρωεντάλματος. Η ασφυκτικά κατάμεστη αίθουσα από αλληλέγγυους, οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης (βουλευτές, συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ και της ΟΛΜΕ, συγγενικά πρόσωπα του αγωνιστή και μέλη της Επιτροπής Υποστήριξης) σε συνδυασμό με τα πολιτικά και νομικά υπερασπιστικά επιχειρήματα μαζί με τα πάνω από 120 ψηφίσματα αλληλεγγύης δεν άφησαν περιθώριο για διαφορετική απόφαση. Ανοιχτό, ωστόσο, παραμένει το ενδεχόμενο της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό στον Άρειο Πάγο.
   Η “δίκη” εξελίχθηκε σε ένα βαρύ κατηγορώ κατά του αντιδραστικού καθεστώτος της Τουρκίας και της πρακτικής των καγκελαριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στηρίζουν και εξωραΐζουν την τρομοκρατική και κατασταλτική πολιτική του τουρκικού κράτους στη βάση των δικών τους συμφερόντων. Ταυτόχρονα αποτέλεσε ράπισμα στην υπεροψία του Γερμανικού ιμπεριαλισμού που θεωρεί τη χώρα υποχρεωμένη να εκτελεί όλες του τις απαιτήσεις.  
   Η Επιτροπή Υποστήριξης συνεχίζει όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει αποφασίσει μέχρι την οριστική δικαίωση των τεσσάρων Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ που βρίσκονται στη χώρα μας.
   Καλούμε τους εργαζόμενους και το δημοκρατικό λαό της χώρας μας να εντείνει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στους αγωνιστές αυτούς. Η μαζικοποίηση της πολιτικής εκδήλωσης-συζήτησης την Πέμπτη 28 Μάη στις 7μ.μ. στην ΑΣΟΕΕ είναι ο στόχος για το άμεσο διάστημα.
 
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΣΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΙΚ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ!
ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΥΡΩΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ!
ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ!  
   
 
  Επιτροπή Υποστήριξης των Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 29-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

keraynoi.jpg
Κακοκαιρία Elias: Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» τις επόμενες ώρες τα έντονα φαινόμενα
Κακοκαιριά «Elias» – Εύβοια: Μήνυμα του 112 σε Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες
Κακοκαιρία Elias: Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» τις επόμενες ώρες τα έντονα φαινόμενα
VOLOS
«Πνίγηκε» ο Βόλος: «Έσπασε» ο Κραυσίδωνας, ορμητικοί χείμαρροι στο κέντρο της πόλης
Ο Κραυσίδωνας έχει σπάσει με αποτέλεσμα τεράστιοι τόνοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης.
«Πνίγηκε» ο Βόλος: «Έσπασε» ο Κραυσίδωνας, ορμητικοί χείμαρροι στο κέντρο της πόλης