Thumbnail
Αξιολόγηση

Σε ένα μήνα θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων, όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, από το βήμα του ετήσιου Συνεδρίου του Economist.

Ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε ότι, στόχος της αξιολόγησης θα είναι η βελτίωση της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων και δεν θα λειτουργεί ως τιμωρητικό μέτρο εναντίον τους, ενώ σημείωσε ότι, έχει υπογράψει δύο μνημόνια συνεργασίας με τη Γαλλία και τη Σουηδία, για ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο θέμα της αξιολόγησης προσωπικού.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι προγραμματίζεται, και θα είναι έτοιμο το επόμενο διάστημα, ένα πρόγραμμα “κινητικότητας” δημοσίων υπαλλήλων, κυρίως στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Πρόνοιας και προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για την επιλογή Προϊσταμένων.
«Η Ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει το Κράτος με εχθρικότητα και με έλλειψη εμπιστοσύνης. Οι αλλαγές,που δρομολογούνται αποσκοπούν, αφενός στη βελτίωση της απόδοσης της Δημόσιας Διοίκησης και αφετέρου, στην αποκατάσταση της εικόνας της στη συνείδηση των πολιτών», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.
Όπως υποστήριξε, τα προηγούμενα χρόνια έγιναν «ψευδομεταρρυθμίσεις», «διότι δεν δρομολογήθηκαν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά για να περάσουν τους ελέγχους της τρόικας», όπως είπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 2.000 ευρώ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γιώργος Μαζωνάκης
Λιάγκας «αδειάζει» τα δημοσιεύματα για Μαζωνάκη: «Δεν κατατέθηκε στον τηλεμαραθώνιο ούτε ένα ευρώ»
Δημόσια παρέμβαση για τον τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1 και τη φημολογούμενη δωρεά των 20.000 ευρώ – «Η αλήθεια πρέπει να λέγεται»
Λιάγκας «αδειάζει» τα δημοσιεύματα για Μαζωνάκη: «Δεν κατατέθηκε στον τηλεμαραθώνιο ούτε ένα ευρώ»
Άρης Μουγκοπέτρος
Αθώος ο Άρης Μουγκοπέτρος – «Δεν μπορώ να μιλήσω» δήλωσε μετά την αθώωσή του
Η απόφαση του Δικαστηρίου Τρίπολης και οι πρώτες συγκινημένες αντιδράσεις του γνωστού μουσικού μετά την αθώωσή του
Αθώος ο Άρης Μουγκοπέτρος – «Δεν μπορώ να μιλήσω» δήλωσε μετά την αθώωσή του