Ο Τάσος Κορωνάκης νέος γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Η 11μελής Πολιτική Γραμματεία που εξελέγη

Με την εκλογή νέου γενικού γραμματέα και νέας Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ολοκληρώθηκαν απόψε το βράδυ οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τάσος Κορωνάκης νέος γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

 Με 102 ψήφους έναντι 64 του εκλεκτού της αριστερής πλατφόρμας Αλεκου Καλυβη, ο Τάσος Κορωνακης εξελέγη νέος γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στην ψηφοφορία που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής. Ο 39χρονος κ. Κορωνακης ηταν η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για το αξίωμα, απο το οποιο αποχώρησε ο Δημήτρης Βίτσας, ο οποιος εχει εκλεγεί βουλευτής.

Στην ένδεκα μέλη πολιτική γραμματεία του κομματος η προεδρική πλειοψηφική πτέρυγα εξέλεξε έξι μέλη, η αριστερη πλατφόρμα τέσσερα και η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας ενα.

Από την πλειοψηφία εκλέχθηκαν οι Ρανια Σβιγκου και Χριστοφορος Παπαδόπουλος (απο 60 ψήφους), ο Νασος ηλιοπουλος με 58, ο Πάνος Λάμπρου με 55 και οι Γιαννης Μπουρνούς και Παναγιώτης Ρηγας με 50

Από την πλατφόρμα εξελέγησαν οι Σόφη Παπαδόγιαννη με 56, ο Στάθης Λεωτσακος με 51, Αλέκος Καλυβης με 49 και ο Αντώνης Νταβανελος με 47.

Απο την ΚΟΕ εξελέγη ο Ρούντι Ρινάλντι με 20 ψήφους.

--------------

Τη θέση του γενικού γραμματέα της Πολιτικής Γραμματείας διεκδίκησαν τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τάσος Κορωνάκης, μέλος της απερχόμενης Πολιτικής Γραμματείας, τον οποίο πρότεινε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο Αλέκος Καλύβης από την Αριστερή Πλατφόρμα και ο Στέλιος Ελληνιάδης.

Υποψήφιοι του "Ενιαίου Ψηφοδελτίου" για την Πολιτική Γραμματεία ήταν οι: Ν. Ηλιόπουλος, Γ.Μπουρνούς, Ρ.Σβίγκου, Χ.Παπαδόπουλος, Γ.Λάμπρου, Π.Ρήγας. Οι υποψήφιοι της Αριστερής Πλατφόρμας είναι οι:Α. Καλύβης,Σ. Λεωτσάκος, Α. Νταβανέλος, Σ. Παπαδόγιαννη, Τ. Κανταράς.

σχετικά άρθρα

Τέλος το χύμα τσίπουρο στα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου
Τέλος το χύμα τσίπουρο στα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου
Το τσιπουράκι, το ταπεινό ποτό των κάποτε φτωχών Βολιωτών και όχι μόνο, θα συνεχίσει να προσφέρεται, αλλά σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους που...
Τέλος το χύμα τσίπουρο στα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου