Επίδομα μητρότητας: Οι πληρωμές Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2026 – Όλες οι ημερομηνίες και τι ισχύει για την αύξηση

Πολιτική 0

Κ. Μητσοτάκης προς Δημάρχους: «Η αξιολόγηση θα γίνει ακόμα και με την παρέμβαση εισαγγελέων»

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Κλιμακώνεται η σύγκρρουση με τους 19 δημάρχους

Η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος των στοιχείων στους Δήμους θα γίνουν ακόμη και αν χρειαστεί να ζητήσουμε τη βοήθεια των εισαγγελικών Αρχών, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας σαφές μήνυμα στους 19 δημάρχους και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου που αντιτίθενται στο μέτρο της αξιολόγησης και τις απολύσεις.

«Θα πρέπει οι κατεργαράκοι και οι απατεώνες να πάνε σπίτια τους γιατί τέτοιοι είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά για να διοριστούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πρόσθεσε: «Είναι απατεώνας όποιος παρουσίασε ψευδή στοιχεία για να μονιμοποιηθεί στο Δημόσιο. Θα προχωρήσουμε στον επανέλεγχο των συμβάσεων. Αν χρειαστεί, θα υπάρξει παρέμβαση της εισαγγελίας».

Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες και από τους παράγοντες της αυτοδιοίκησης που διόρισαν τους υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά, αφού γίνει προσεκτική τεκμηρίωση των δεδομένων.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Οι 20 σχολές με τα περισσότερα μόρια που τρυπάνε το ταβάνι

Ν. Φαραντούρης: «614 εκατ. ευρώ στα φροντιστήρια» – Καταγγελίες για ενδείξεις καρτέλ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η «πιο δυσάρεστη» λέξη της αγγλικής γλώσσας έχει ελληνική προέλευση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική