Πολιτική

Η εφορία θα μπαίνει σε σπίτια και καταστήματα για κατασχέσεις!

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Γνωμοδότηση «σοκ» του Νομικού Συμβουλίου του κράτους

«Φοροεπιδρομή» στην κατοικία ή την επαγγελματική έδρα των φορολογουμένων για διενέργεια φορολογικών ελέγχων και αναζήτηση χρημάτων για είσπραξη φόρων ή άλλων οφειλών προς το Δημόσιο θα μπορούν να διενεργούν τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, ακόμα και χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τα πρότυπα των υπηρεσιών των ΗΠΑ (IRS).

Σε αυτή τη γνωμοδότηση-σοκ που επιτρέπει σε εφοριακούς να μπαίνουν μέσα στο σπίτι σου ή την επιχείρησή σου, προκειμένου να  ψάξουν να βρουν «ζεστό χρήμα» ή να κατασχέσουν άλλα κινητά πράγματα για την είσπραξη οφειλομένων, προχώρησε το Νομικό Συμβουλίου του κράτους. 
Εκτός από τις εφόδους χωρίς την παρουσία εισαγγελέα σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους των φορολογούμενων, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει ανάψει το "πράσινο" και για κατασχέσεις χρημάτων ή όποιων άλλων πολύτιμων αντικειμένων. 
0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική