Η μείωση των δημοσίων δαπανών για συντάξεις - υγεία φέρνει αποτελέσματα...στην ιδιωτική ασφάλιση
Τρίβουν τα χέρια τους

Πανηγυρίζουν - και με το δίκιο τους - εκπρόσωποι ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, γιατί, όπως εκτιμούν, έρχονται λαμπρές μέρες για τα κέρδη τους. Η αισιοδοξία τους, σύμφωνα με τα δικά τους λόγια, όπως αποτυπώνονται σε σειρά άρθρων στον οικονομικό Τύπο, βασίζεται στο γεγονός ότι η διαρκής συρρίκνωση της κρατικής συμμετοχής στο ασφαλιστικό σύστημα δημιουργεί χώρο για τη δράση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, που είναι έτοιμες να ορμήξουν στις τσέπες των ασφαλισμένων, προσφέροντας αμφίβολης και πολλές φορές ανύπαρκτης αξίας ανταλλάγματα.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, η αισιοδοξία αυτή δεν είναι γενική και αφηρημένη. Με βάση τα στοιχεία που οι ίδιοι αναφέρουν, οι δημόσιες δαπάνες για συντάξεις, παροχές και φάρμακα έχουν μειωθεί κατά 13 δισεκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2009-2013. Ετσι δημιουργείται ένα κενό που δηλώνει έτοιμη να καλύψει η ιδιωτική ασφάλιση. Με βάση τα ίδια δημοσιεύματα, στον κλάδο της Υγείας η δράση των ασφαλιστικών εταιρειών σημειώνει ήδη ρυθμό αύξησης 20% ανά έτος. Τα παραπάνω δεν αποτελούν αναγκαστική επιλογή της κυβέρνησης λόγω της συγκυρίας, αλλά είναι συνέχεια παλαιότερων μακρόπνοων σχεδίων όλων των κυβερνήσεων για τη συνειδητή δημιουργία πεδίων κερδοφόρας δράσης των κεφαλαιοκρατών. Σχέδια, την υλοποίηση των οποίων επιτάχυνε η καπιταλιστική κρίση. Για τους άπιστους Θωμάδες, ο στόχος αυτός καταγράφεται με απόλυτη σαφήνεια το 2012 στη «Λευκή Βίβλο» της ΕΕ για τα συνταξιοδοτικά συστήματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα,» Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα, γλίτωσα τον εφιάλτη» έλεγε η δασκάλα

Ο πρώτος Έλληνας αντιεμβολιαστής εκπαιδευτικός σε αναστολή

Η Γνωστή μπύρα σταματά τη συνεργασία με efood-wolt

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 24/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Συγκλονίζουν οι γονείς της δασκάλας - «Ούτε να βλέπει τηλεόραση μόνη της»
Οι αποκαλύψεις των γονιών της Δώρας: «Της έλεγε δεν θα βγεις έξω»
Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Συγκλονίζουν οι γονείς της δασκάλας - «Ούτε να βλέπει τηλεόραση μόνη της»