Thumbnail
Σκληρή κριτική σε ΗΠΑ και συμμάχους της

Με αυτή τη φράση άνοιξε το διάγγελμα του ο Βωλάντιμιρ  Πούτιν, δύο ημέρες μετά το δημοψήφισμα στην Κριμαία. Απαντώντας στις απειλές των ΗΠΑ και της Ρωσίας για επιβολή κυρώσεων, ο Ρώσο πρόεδρος δήλωσε ενώπιον των βουλευτών ότι το δημοψήφισμα ήταν σε πλήρη συμφωνία με τις δημοκρατικές διαδικασίες για το διεθνές δίκαιο, ενώ επισήμανε ότι θα υποβάλει σήμερα Τρίτη στη Βουλή νομοσχέδιο για την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία.

Στην καρδιά των ανθρώπων, η Κριμαία ήταν πάντα μέρος της Ρωσίας» είπε και προέτρεψε τους βουλευτές να στηρίξουν την προσπάθεια της Κριμαίας να χωριστεί από την Ουκρανία και να ενταχθεί στη Ρωσία.

«Θα ήμασταν προδότες εάν εγκαταλείπαμε τους Ρώσους της Κριμαίας» είπε. Ανέφερε, επίσης, ότι στη χερσόνησο της Κριμαίας θα υπάρχουν τρεις επίσημες και ισότιμες γλώσσες, η ουκρανική, η ρωσική και η ταταρική.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι οι σχέσεις με την Ουκρανία και τους πολίτες της ήταν και θα είναι πάντοτε προτεραιότητα για τη Μόσχα, έσπευσε ωστόσο να καταγγείλει τη φιλοδυτική ηγεσία στο Κίεβο για πραξικόπημα, ενώ πρόσθεσε ότι «θα έκαναν τα πάντα για την εξουσία».

Ο Πούτιν κατηγόρησε ακόμα τις ΗΠΑ ότι καθοδηγούνται όχι από το διεθνές δίκαιο αλλά από «τον νόμο των όπλων». «Έχουν φτάσει στο σημείο να πιστεύουν ότι είναι εξαιρετικοί, ότι είναι οι εκλεκτοί. Ότι μπορούν να αποφασίζουν για τις τύχες του κόσμου, ότι μόνο αυτοί έχουν δίκιο».

Αν και κατέστησε σαφές ότι η Ρωσία δεν θα επιδιώξει σύγκρουση με τη Δύση, ο Πούτιν διαμήνυσε ότι θα διαφυλάξει τα συμφέροντά της. «Ορισμένοι δυτικοί πολιτικοί μας φοβίζουν με κυρώσεις αλλά και με την προοπτική επιδείνωσης των εσωτερικών προβλημάτων. Θέλω να ξέρω ακριβώς τί εννοούν. Διότι θεωρούμε τέτοιες δηλώσεις ανεύθυνες και προφανώς επιθετικές και θα απαντήσουμε αναλόγως».

Πληροφορίες από Ημερησία

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

maxairi
Ασύλληπτο! Μαθητής μαχαίρωσε καθηγήτρια μέσα στην τάξη – Σε κρίσιμη κατάσταση η καθηγήτρια
Ο μαθητής φέρεται να μαχαίρωσε την καθηγήτρια τουλάχιστον τρεις φορές
Ασύλληπτο! Μαθητής μαχαίρωσε καθηγήτρια μέσα στην τάξη – Σε κρίσιμη κατάσταση η καθηγήτρια
σταμ
«Καμία ποινή δεν μπορεί να μας εμποδίσει»: Η απάντηση φαντάρου που τιμωρήθηκε με 10 μέρες φυλάκιση επειδή στήριξε τους αγρότες
Ποινή σε φαντάρο που στήριξε τον δίκαιο αγώνα των αγροτών - Καταγγελία της ΚΝΕ για αυταρχισμό
«Καμία ποινή δεν μπορεί να μας εμποδίσει»: Η απάντηση φαντάρου που τιμωρήθηκε με 10 μέρες φυλάκιση επειδή στήριξε τους αγρότες
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Μιχαήλ Σφακιανάκης
Πρόεδρος της ομάδας εθνικού διαλόγου για την Παιδεία ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά Μιχάλης Σφακιανάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Χαίρομαι γιατί επικεφαλής της είναι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο κ. Μιχάλης Σφακιανάκης, τον οποίο ευχαριστώ για...
Πρόεδρος της ομάδας εθνικού διαλόγου για την Παιδεία ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά Μιχάλης Σφακιανάκης