Thumbnail
Αθωώθηκαν τα μέλη του κινήματος ενάντια στα διόδια στη Λάρισα

Αθωώθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, οι Θεσσαλοί πολίτες- μέλη πρωτοβουλιών ενάντια στα διόδια- οι οποίοι σήμερα κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, επειδή συμμετείχαν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις ανοίγματος των δρόμων.

 
Από τις τέσσερις δίκες που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα με συνολικά 39 κατηγορουμένους έγιναν οι τρεις και αναβλήθηκε η μία, ενώ αθωώθηκαν περί τα 30 άτομα.
 
Από το πρωί, εξάλλου, είχε οργανωθεί συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα Δικαστήρια Λάρισας από την «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Διωκόμενους και Υπεράσπισης των Πολιτικών Ελευθεριών και Δημοκρατικών Δικαιωμάτων».
 
Για το ίδιο θέμα, έχουν προγραμματιστεί ακόμη τέσσερις δίκες στις 31 Ιανουαρίου, στις 10 και στις 21 Φεβρουαρίου με κατηγορούμενους δεκάδες πολίτες από όλη τη Θεσσαλία.
 
Τα ΜΑΤ και τα δικαστήρια είναι τα μόνα «επιχειρήματα» που απέμειναν στην κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τον λαό που παλεύει για το δικαίωμα του στη ζωή. 

Τη στιγμή που ο λαός ξεπαγιάζει από το κρύο, τη στιγμή που οικογένειες ολόκληρες βρίσκονται στην ανεργία και δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε το καθημερινό ψωμί, τη στιγμή που όλο και περισσότεροι νέοι παίρνουν το δρόμο της μετανάστευσης η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. 

 
Η αθώωση στα Δικαστήρια της Λάρισας για τους αγώνες στα διόδια , αποτελεί μια πρώτη νίκη του λαϊκού κινήματος. Αποκτάει μεγάλη σημασία αυτή η αθώωση γιατί η απόπειρα τρομοκράτησης απέναντι στην αντίσταση και την κοινωνικής ανυπακοή  εμπρός  στα κάθε είδους χαράτσια έπεσε στο κενό.
Δείχνει την σαθρότητα των επιχειρημάτων του κράτους και της εξουσίας στην υπεράσπιση των εταιρειών-κατασκευαστών και των συμμάχων τους .
Δυναμώνει την θέληση για ένταση της πάλης για την επανακατάληψη  με πιο μαζικούς όρους κάθε κοινωνικού αγαθού  που «παραχωρείται» στο κεφάλαιο (νερό- υγεία- παιδεία- ηλεκτρική ενέργεια-δρόμοι ).
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
H Σοφία Ζαχαράκη ζητά γνωμοδότηση για την προσμέτρηση της άδειας μητρότητας στην εξέλιξη των μελών ΔΕΠ
Σε κρίση ο χρόνος μονιμοποίησης των μελών Δ.Ε.Π. μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
H Σοφία Ζαχαράκη ζητά γνωμοδότηση για την προσμέτρηση της άδειας μητρότητας στην εξέλιξη των μελών ΔΕΠ
τάξη
Τα σχολεία της πόλης απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις - Γονείς διεκδικούν ανακαινίσεις, συντήρηση και υποδομές ασφάλειας
Οι γονείς απαιτούν επαρκή χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας για ασφαλή και σύγχρονα σχολεία
Τα σχολεία της πόλης απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις - Γονείς διεκδικούν ανακαινίσεις, συντήρηση και υποδομές ασφάλειας
απα
Απόφαση-σταθμός: Πώς μια εταιρεία πλήρωσε για τηλεφωνική παρενόχληση με 50.000 ευρώ
Ανεπιθύμητες κλήσεις και 50.000 ευρώ αποζημίωση: Η δικαστική ήττα των εταιρειών εμπορικής προώθησης
Απόφαση-σταθμός: Πώς μια εταιρεία πλήρωσε για τηλεφωνική παρενόχληση με 50.000 ευρώ