Thumbnail
Συνελήφθη ο Κώστας Σακκάς

Συνελήφθη σήμερα, Τρίτη, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο Κώστας Σακκάς, κατηγορούμενος στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», γιατί παραβίασε τους περιοριστικούς όρους διαμονής που του είχαν επιβληθεί. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 30χρονος συλληφθείς δεν διανυκτέρευε τις τελευταίες ημέρες στο σπίτι του όπου βρίσκεται στην περιοχή του Πειραιά. 

Ο κατηγορούμενος,  ο οποίος ήταν προφυλακισμένος παράνομα για 2,5 χρόνια, αφέθηκε ελεύθερος στις 11 Ιουλίου πέρυσι, μετά από απεργία πείνας 36 ημερών και με την υγεία του να βρίσκεται σε τεράστιο κίνδυνο, καταβάλλοντας ώς ποσό εγγύησης 30.000 ευρώ.

Συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική ο Κώστας Σακκάς

Συμφωνα με το βούλευμα, ο κατηγορούμενος μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή των εξής περιοριστικών όρων: απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, υποχρεωτικής διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, απογόρευσης οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», χρηματικής εγγύησης 30 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής.

Ο Κώστας Σακκάς προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή, αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας, στις 4/10/2010.

Ωστόσο, στην πορεία απαγγέλθηκαν νέες κατηγορίες σε βάρος του για συναφείς υποθέσεις με αποτέλεσμα να παραταθεί η προφυλάκισή του.

Η συνήγορός του, Μαρίνα Δαλιάνη, έχει τονίσει σε δηλώσεις της ότι η περίπτωση του εντολέα της, με την παράταση του ανώτατου ορίου προφυλάκισης, αποτελεί παραβίαση και της ελληνικής νομοθεσίας, αλλά και της συνθήκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Κώστας Σακκάς από τις 17 Ιουνίου, νοσηλεύτικε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, με σοβαρά προβλήματα υγείας, από την απεργία πείνας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pyrosvestiki
Διαγωνισμός για 137 προσλήψεις στην Πυροσβεστική – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Οι 127 από τους 137 προσληφθέντες θα αποτελέσουν πυροσβεστικό τεχνικό προσωπικό, ενώ, οι 10 πυροσβεστικό επιστημονικό προσωπικό
Διαγωνισμός για 137 προσλήψεις στην Πυροσβεστική – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
δαπ
Συνάντηση ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με Σοφία Ζαχαράκη και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα περιστατικά βίας στα Πανεπιστήμια
Συνάντηση ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ με Υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη
Συνάντηση ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με Σοφία Ζαχαράκη και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα περιστατικά βίας στα Πανεπιστήμια
29-15012714439022sxoleiaagiasmos.jpg
Ανησυχία για τις νέες διαδικασίες εγγραφών στην Α΄ Δημοτικού - Απόντες οι υπηρεσιακοί παράγοντες από τη συνάντηση με γονείς και εκπαιδευτικούς
Απουσία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας από κρίσιμη συνάντηση με γονείς και εκπαιδευτικούς – Εντεινόμενη ανησυχία για τις εγγραφές στην Α΄...
Ανησυχία για τις νέες διαδικασίες εγγραφών στην Α΄ Δημοτικού - Απόντες οι υπηρεσιακοί παράγοντες από τη συνάντηση με γονείς και εκπαιδευτικούς