Πολιτική

Για φοροδιαφυγή 3 εκατ. ευρώ κατηγορείται ο Γ. Παπαντωνίου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η εισαγγελέας διαπιστώνει κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα για τη σύζυγο του πρώην υπουργού, Σταυρούλα Κουράκου, στην οποία εντοπίστηκε αδικαιολόγητο από τον φορολογικό έλεγχο ποσό 1.311 εκατ. ευρώ.

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου για φοροδιαφυγή σε βαθμό πλημμελήματος, ζητά η επίκουρη εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου, με παραγγελία της προς τον οικονομικό εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου.

Αντίθετα, η εισαγγελέας διαπιστώνει κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα για τη σύζυγο του πρώην υπουργού, Σταυρούλα Κουράκου, στην οποία εντοπίστηκε αδικαιολόγητο από τον φορολογικό έλεγχο ποσό 1.311 εκατ. ευρώ, το οποίο προέκυψε από τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ.

Για να ασκηθούν οι ποινικές διώξεις θα πρέπει να ολοκληρωθεί διοικητικά ο φορολογικός έλεγχος από την αρμόδια ΔΟΥ. Στη συνέχεια θα ασκήσει τις διώξεις ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος λόγω αρμοδιότητας.

Πηγή: Ημερησία 
0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική