Thumbnail
Η εισαγγελέας διαπιστώνει κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα για τη σύζυγο του πρώην υπουργού, Σταυρούλα Κουράκου, στην οποία εντοπίστηκε αδικαιολόγητο από τον φορολογικό έλεγχο ποσό 1.311 εκατ. ευρώ.

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου για φοροδιαφυγή σε βαθμό πλημμελήματος, ζητά η επίκουρη εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου, με παραγγελία της προς τον οικονομικό εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου.

Αντίθετα, η εισαγγελέας διαπιστώνει κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα για τη σύζυγο του πρώην υπουργού, Σταυρούλα Κουράκου, στην οποία εντοπίστηκε αδικαιολόγητο από τον φορολογικό έλεγχο ποσό 1.311 εκατ. ευρώ, το οποίο προέκυψε από τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ.

Για να ασκηθούν οι ποινικές διώξεις θα πρέπει να ολοκληρωθεί διοικητικά ο φορολογικός έλεγχος από την αρμόδια ΔΟΥ. Στη συνέχεια θα ασκήσει τις διώξεις ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος λόγω αρμοδιότητας.

Πηγή: Ημερησία 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καισιαριανη
Αυθεντικές οι φωτογραφίες των εκτελέσεων στην Καισαριανή – Τις αγοράζει το Υπουργείο Πολιτισμού
Η συλλογή–ντοκουμέντο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου γίνεται επίσημα μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς
Αυθεντικές οι φωτογραφίες των εκτελέσεων στην Καισαριανή – Τις αγοράζει το Υπουργείο Πολιτισμού
πανελλαδικες
Πανελλήνιες 2026: Παράταση για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια στους πληγέντες των Τεμπών
Τέμπη: Παρατείνονται έως το 2027 τα μέτρα στήριξης για την εισαγωγή πληγέντων στα Πανεπιστήμια
Πανελλήνιες 2026: Παράταση για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια στους πληγέντες των Τεμπών