Thumbnail
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου ΜΗτσοτάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Οπως αναφέρει το «Εθνος», η πρόταση που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους εκοπροσώπους των δανειστών προβλέπει:

 

  • Εμπροσθοβαρές πρόγραμμα απολύσεων. Ο αριθμός των απολύσεων θα παραμείνει ο ίδιος για τη διετία 2013-2014, δηλαδή θα αφορά 15.000 υπαλλήλους. Η σημερινή συμφωνία προβλέπει ότι θα πραγματοποιηθούν 4.000 απολύσεις το 2013 και 11.000 απολύσεις το 2014 και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα αντιπροτείνει να πραγματοποιηθούν 5.000-6.000 απολύσεις φέτος και 9.000-10.000 απολύσεις του χρόνου.
  • Με δεδομένες τις 2.000 απολύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην ΕΡΤ, που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές έχουν αποδεχτεί και οι εκπρόσωποι των δανειστών, ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις θα προτείνει την απομάκρυνση συμβασιούχων που έχουν λήξει οι συμβάσεις τους και εργάζονται με προσωρινές αποφάσεις, οι οποίοι υπολογίζονται σε πάνω από 6.000 εργαζομένους. Παράλληλα θα παρουσιαστούν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών, από τους οποίους θα απομακρυνθούν 300-400 εργαζόμενοι.
  • Για το θέμα της κινητικότητας ο Κυρ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει αναλυτικό σχέδιο που θα συνοδεύεται από τις προτεινόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις με στόχο να τεθούν στο νέο καθεστώς 7.000 εκπαιδευτικοί, 3.000 υπάλληλοι υπουργείων και 2.500 εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 12.500 εργαζομένων που θα τεθούν σε κινητικότητα. Η ελληνική πλευρά φαίνεται να επιμένει στη μετακίνηση 5.000 εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αντιμετωπίζοντας τη σθεναρή αντίσταση της τρόικας, η οποία ζητά να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 25.000 υπάλληλοι εκ των οποίων απαιτεί να προσδιοριστεί ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων που μετά την πάροδο 12 μηνών που θα αμείβεται με το 75% των αποδοχών του δεν θα επιστρέψει στην εργασία του και θα απολυθεί.

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαδουρο
Νέες αμερικανικές κυρώσεις στη Βενεζουέλα και έντονη αντίδραση της κυβέρνησης Μαδούρο
Περιορισμοί σε πρόσωπα του περιβάλλοντος Μαδούρο και κατασχέσεις δεξαμενόπλοιων
Νέες αμερικανικές κυρώσεις στη Βενεζουέλα και έντονη αντίδραση της κυβέρνησης Μαδούρο
Γιώργος Ξυλούρης
Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ σε κόκκινο συναγερμό: Οκτάωρη κατάθεση «Φραπέ», σιωπή και άγρια σύγκρουση στη Βουλή
Επεισοδιακή συνεδρίαση με επιλεκτικές απαντήσεις, καταγγελίες για απειλές, σφοδρή αντιπαράθεση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και απόφαση για διαβίβαση...
Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ σε κόκκινο συναγερμό: Οκτάωρη κατάθεση «Φραπέ», σιωπή και άγρια σύγκρουση στη Βουλή
πιερρακακης
Η εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup και οι επιπτώσεις για την Ελλάδα
Πώς αποτιμούν διεθνή μέσα ενημέρωσης την ανάδειξη του Έλληνα υπουργού και ποια είναι η σημασία της για τον ρόλο της χώρας στην ευρωζώνη
Η εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup και οι επιπτώσεις για την Ελλάδα
κατσ
Ανατροπή! Κλειστά τα κρεοπωλεία την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου παρά το εορταστικό ωράριο
Ενώ τα περισσότερα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά, η ΠΟΚΚ ανακοινώνει συμβολικό “λουκέτο” σε ένδειξη στήριξης αγροτών και κτηνοτρόφων
Ανατροπή! Κλειστά τα κρεοπωλεία την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου παρά το εορταστικό ωράριο