Πολιτική 0

Αλβανία: 50.000 ψηφοφόροι μεταφέρθηκαν από Ελλάδα

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Αλβανία: 50.000 ψηφοφόροι μεταφέρθηκαν με λεωφορεία από Ελλάδα

 
Η συμμετοχή μεταναστών από γειτονικές χώρες, όπως από την Ελλάδα και την Ιταλία, εκτιμάται ότι αύξησε περί το 10% την προσέλευση των πολιτών στις κάλπες.
 
Μόνο από την Ελλάδα υπολογίζεται ότι ταξίδεψαν για να ψηφίσουν άνω των 50.000 πολιτών, ενώ ανάλογη κινητοποίηση έγινε και για όσους είναι κάτοικοι Ιταλίας.
 
Η μεταφορά από την Ελλάδα έγινε με μισθωμένα λεωφορεία από τα μεγάλα κόμματα, που μετέχουν στις εκλογές. 
 
Η κινητοποίηση αυτή αναμένεται ότι θα συμβάλει στην αύξηση της συμμετοχής. Στις εκλογές του 2009 δεν ξεπέρασε το 50%, ενώ τώρα αναμένεται να προσεγγίσει το 60%. 
 
Η κεντρική εφορευτική επιτροπή των εκλογών ανακοίνωσε πως μέχρι τις 17:00, ώρα Ελλάδος, είχε ψηφίσει το 43,18% του εκλογικού σώματος. 
 
Οι κάλπες έκλεισαν στις 20:00, ώρα Ελλάδος, εν μέσω αλληλοκατηγοριών ανώτερων αξιωματούχων των δύο μεγάλων κομμάτων για παρατυπίες. 
 
Προηγήθηκε η δολοφονία ενός 52χρονου αντιπροσώπου της αντιπολίτευσης, ο τραυματισμός άλλων δύο, αλλά και ο εκφοβισμός και οι επιθέσεις σε εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα.
 
0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική