Τρεις διαφορετικές σχολές και καριέρες για τα παιδιά που αγαπούν τον αθλητισμό
«Αν θα ήθελες να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα, υπάρχουν τρεις διαφορετικές σχολές προκειμένου να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτό που αγαπάς»

Είσαι αθλητικός τύπος; Ασχολείσαι από μικρή ηλικία με τον αθλητισμό και αγαπάς το άθλημα σου; Σου αρέσει να προβλέπεις την εξέλιξη ενός αγώνα, να σχολιάζεις την έκβαση του ή ακόμη και να οργανώνεις το πλάνο που πρόκειται να ακολουθηθεί κατά την διάρκεια του; Αν θα ήθελες να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα παρακάτω σου παρουσιάζονται τρεις διαφορετικές σχολές προκειμένου να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτό που αγαπάς.

  • ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (Τ.Ε.Φ.Α.Α)

Σκοπός του τμήματος είναι να εκπαιδεύσει τους φοιτητές του σε όλα τα πεδία άθλησης, άσκησης, αθλητικής αναψυχής καθώς και φυσικής και κινητικής δραστηριότητας που αφορούν όλο το ηλικιακό φάσμα. Οι πτυχιούχοι του τμήματος πέραν της ένταξης τους στον κλάδο Π.Ε.11 Φυσικής Αγωγής  ως εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια  γενική εκπαίδευση, μπορούν να εργαστούν,  εάν είναι κάτοχοι συναφούς Μεταπτυχιακού ή Διδακτορικού τίτλου,  και στη ειδική αγωγή και να διεκδικήσουν θέσεις στον κλάδο Π.Ε11.01 Ειδικής Φυσικής Αγωγής. Επιπρόσθετα να ανοίξουν την δική τους επιχείρηση, να δραστηριοποιηθούν στον ιδιωτικό τομέα ως ειδικοί συνεργάτες σε φορείς -δομές -εργαστήρια φυσιολογίας της άσκησης ή σε κέντρα αποκατάστασης ή ακόμη και να αποκτήσουν την άδεια Ναυαγοσώστη. Τέλος έπειτα από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και διαδικασίες  μπορούν να  ασχοληθούν με το επάγγελμα του προπονητή.

  • ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Το συγκεκριμένο τμήμα εξειδικεύεται στο Sport Management. Είναι το μοναδικό τμήμα σε προπτυχιακό επίπεδο στη χώρα που προσφέρει γνώσεις που σχετίζονται με την Αθλητική Διοίκηση και δίνει την δυνατότητα στους αποφοίτους του να εργαστούν ως Διευθυντές δημοτικών προγραμμάτων άθλησης, υπεύθυνοι χορηγιών, στελέχη μάρκετινγκ, στελέχη διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και οικονομικά και διοικητικά στελέχη σε αθλητικές επιχειρήσεις, αθλητικούς οργανισμούς και αθλητικά σωματεία. Εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο και έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε εξετάσεις για το σώμα Ορκωτών  Ελεγκτών Λογιστών.

  •  ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ

Στόχος η εκπαίδευση ειδικών επιστημόνων και στελεχών που θα είναι σε θέση να συγκεντρώνουν δεδομένα από μαζικά φαινόμενα όλων των επιστημών ή από ένα σύνολο πηγών, να τα αναλύουν και να εξάγουν τη μέγιστη δυνατή πληροφορία από αυτά. Η Στατιστική και Αναλυτική δεδομένων συναντούν τον αθλητισμό για την πρόβλεψη του τελικού αποτελέσματος αγώνων, για να αξιολογηθεί  η απόδοση μιας ομάδας ή μεμονωμένων παικτών της, ή και  η επίδραση αθλητικών στρατηγικών κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπως για παράδειγμα πότε πρέπει να γίνει μια αλλαγή. Χρησιμοποιούνται στα μεγάλα πρωταθλήματα ομάδες εξειδικευμένων επιστημόνων, που εξετάζουν εξονυχιστικά τα δεδομένα για να καλύψουν τις τακτικές και τις λεπτομέρειες του αντιπάλου. Τα Μαθηματικά, η Στατιστική και η μηχανική μάθηση μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά όλα τα μέλη της αθλητικής βιομηχανίας όπως ομάδες, προπονητές, παίκτες, καταναλωτές, και φιλάθλους να βελτιώσουν τις αποδόσεις τους ή να λάβουν τις βέλτιστες αποφάσεις. Οι επιστήμες που βασίζονται στα δεδομένα δίνουν  σημαντικές δυνατότητες και επιλογές στην επίλυση προβλημάτων και ερωτημάτων σχετικών με τον αθλητισμό.

Μαρία Κουμανδέρη, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, EMPLOY EDU ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΣΤΑΔΙΟΔΟΜΙΑΣ | www.employ.edu.gr

Θεόδωρος Καλαϊτζίδης, Πρόεδρος Ομίλου ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ – AFTER SCHOOL – Μαθηματικός,

www.diakrotima.gr

διακροτημα

 

 

Ειδήσεις, θέματα και λύσεις για Πανελλήνιες 2024 - Βάσεις εισαγωγής

Πανωλεθρία στην Φυσική: "4 ώρες θέλουν για να λυθούν αυτά τα θέματα"

Μπάχαλο και στην Ιστορία στις Πανελλήνιες - Άνω κάτω οι μαθητές

Πανελλήνιες: Με ένα κλικ τα θέματα και οι λύσεις στο κινητό σας 

Τι σημαίνει η φράση «οι καιροί ου μενετοί»;

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελληνιες
Φυσική: Αξιολόγηση θεμάτων και θεματοδοτών/τριών στις Πανελλήνιες, ζητούν καθηγητές για τα θέματα «υπερπαραγωγή
«Γι’ άλλη μία φορά, η επιστήμη της Φυσικής παρουσιάζεται με απόλυτα στρεβλή εικόνα, αφού όλα τα θέματα αναφέρονται σε ένα παράλληλο σύμπαν, που δεν...
Φυσική: Αξιολόγηση θεμάτων και θεματοδοτών/τριών στις Πανελλήνιες, ζητούν καθηγητές για τα θέματα «υπερπαραγωγή