Πανελλαδικές εξετάσεις
INTIME NEWS/Image Online
Πανελλήνιες-πανελλαδικές 2022: Δείτε τις εκτιμήσεις για τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά από τον Όμιλο φροντιστηρίων «Διακρότημα»

Στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι, των Πανελλαδικών εξετάσεων

Σύμφωνα με τον Όμιλο φροντιστηρίων «Διακρότημα» οι μαθητές κλήθηκαν να επεξεργαστούν την 17η διδακτική ενότητα (Αριστοτέλη , Πολιτικά) και την 20η διδακτική ενότητα (Επίκτητος, Διατριβαί). Οι ερμηνευτικές ερωτήσεις είναι διατυπωμένες με σαφήνεια και προϋποθέτουν τη γνώση των σχολίων του σχολικού εγχειριδίου.

Η άσκηση εισαγωγής (Β3) και οι λεξιλογικές ασκήσεις (Β4 α, β) δεν παρουσιάζουν δυσκολίες. Το παράλληλο κείμενο από τον Παπανούτσο (‘’Νόμος και Αρετή’’) ασχολείται με την έννοια της προαίρεσης.

Οι μαθητές χρειάζεται να παρουσιάσουν την άποψη του Παπανούτσου για την προαίρεση και να τη συγκρίνουν με την αντίστοιχη άποψη του Επίκτητου χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο ερμηνευτικό σχόλιο από τον φάκελο υλικού. Ούτε αυτή η ερώτηση παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες.

Αδίδακτο κείμενο:

Το αδίδακτο κείμενο προέρχεται από το Α΄βιβλίο της Ιστορίας του Θουκυδίδη και αποτελεί απόσπασμα της ομιλίας Των Κορινθίων στη συνέλευση της Πελοποννησιακής συμμαχίας πριν την έναρξη του Πελοποννησιακού πολέμου. Πρόκειται για κείμενο που παρουσιάζει για τους μαθητές μεταφραστικές και συντακτικές δυσκολίες σε μεγαλύτερο βαθμό από τα αντίστοιχα κείμενα των Πανελλαδικών εξετάσεων τα τελευταία χρόνια.

Οι γραμματικές παρατηρήσεις είναι βατές για τους υποψηφίους που είχαν προετοιμαστεί σωστά, το ίδιο και οι συντακτικές παρατηρήσεις, παρόλο που η τελευταία αφορούσε ένα δύσκολο κομμάτι της διδακτέας ύλης, τη μετατροπή του ευθέος λόγου σε πλάγιο.

Δείτε εδώ τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών

Δείτε εδώ τις λύσεις των Αρχαίων Ελληνικών

Νέα Εφαρμογή για υπολογισμό των μορίων σας από το alfavita.gr

Στο alfavita.gr μπορείτε να υπολογίσετε τα μόριά σας με τη νέα online εφαρμογή - Με 3 click μπορείτε να δείτε τι μόρια έχετε και σε ποια σχολή μπορείτε να μπείτε

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ

Τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό

Παραμένει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων (πανελλαδικές, απολυτήριες, εξεταστικών εξαμήνου κλπ.) Συγκεκριμένα, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενόψει των ενδοσχολικών και πανελλαδικών εξετάσεων, η μάσκα θα διατηρηθεί. Το ίδιο μέτρο θα εφαρμοστεί και στην Τριτοβάθμια, ενόψει της εξεταστικής εαρινού εξαμήνου. Για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς ισχύει η διενέργεια ενός rapid test την εβδομάδα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τις μάσκες:

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ανακοίνωσε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολείαIEKΠανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.): τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.

Το Υπουργείο Παιδείας παροτρύνει τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19. Καλή ολοκλήρωση της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους υποψηφίους εξετάσεων και ευχαριστίες στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την εξαιρετική συνεργασία.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

 Το πρόγραμμα για τα ΓΕΛ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

panellinies_programma_2022

Το πρόγραμμα για τα ΕΠΑΛ

 

panellinies_programma_epal_2022

panellinies_programma_epal_2022

panellinies_programma_epal_2022

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ειδήσεις, θέματα και λύσεις για Πανελλήνιες 2024 - Βάσεις εισαγωγής

Πανωλεθρία στην Φυσική: "4 ώρες θέλουν για να λυθούν αυτά τα θέματα"

Μπάχαλο και στην Ιστορία στις Πανελλήνιες - Άνω κάτω οι μαθητές

Πανελλήνιες: Με ένα κλικ τα θέματα και οι λύσεις στο κινητό σας 

Τι σημαίνει η φράση «οι καιροί ου μενετοί»;

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies
Πανελλήνιες 2024 - ΕΠΑΛ: Τα θέματα στην Τεχνολογία Υλικών που εξετάστηκαν οι μαθητές
Δείτε τι ζητήθηκε σήμερα από του μαθητές των ΕΠΑΛ για τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2024, στο μάθημα Τεχνολογία Υλικών
Πανελλήνιες 2024 - ΕΠΑΛ: Τα θέματα στην Τεχνολογία Υλικών που εξετάστηκαν οι μαθητές
panellinies.jpg
Πανελλαδικές 2024 - ΕΠΑΛ: Τα θέματα στα Ψηφιακά Συστήματα, στις Μηχανές Εσωτερικής Καύσης, στην Τεχνολογία Υλικών και στην Οικοδομική
Τα θέματα στα μαθήματα Ψηφιακά Συστήματα, στις Μηχανές Εσωτερικής Καύσης, στην Τεχνολογία Υλικών και στην Οικοδομική στο alfavita.gr
Πανελλαδικές 2024 - ΕΠΑΛ: Τα θέματα στα Ψηφιακά Συστήματα, στις Μηχανές Εσωτερικής Καύσης, στην Τεχνολογία Υλικών και στην Οικοδομική