panelladikes-eksetaseis-mathites
Alexandros Michailidis / SOOC
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Ο ρόλος που σας δόθηκε είναι του ΥΠΟΥΡΓΟΎ παιδείας όχι του ΕΚΤΕΛΕΣΤΉ παιδείας, έχετε αυτό στο νού σας παρακαλώ»

Το alfavita.gr έλαβε και φιλοξενεί μία επιστολή που απευθύνει απόφοιτη Λυκείου στην υπουργό Παιδείας.

Η απόφοιτος (τα στοιχεία στη διάθεσή μας) και υποψήφια των φετινών Πανελληνίων καθώς αποφάσισε να ξαναδώσει εξετάσεις, θέτει τα ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζει η ίδια όπως και χιλιάδες άλλοι συνομήλικοί της και στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι πολλοί θα είναι οι υποψήφιοι που φέτος θα έρθουν αντιμέτωποι με μία τεράστια αδικία, αυτή του να εξεταστούν σε μάθημα που δεν έχουν διδαχθεί, δηλαδή στα Λατινικά αλλά και κεφάλαια άλλων μαθημάτων που προστέθηκαν στην εξεταστέα ύλη άλλων μαθημάτων.

Η επιστολή

Προς την Υπουργό παιδείας και τους ενδιαφερόμενους,

Είμαι μία από τους χιλιάδες απόφοιτους που έχουν το κουράγιο να ξαναδώσουν πανελλαδικές . Όμως αποθαρρύνομαι και απογοητεύομαι καθώς οι πράξεις  και οι αποφάσεις σας κάθε άλλο παρά ενθάρρυνση μας δίνουν.

Έχουμε περάσει 2 πολύ δύσκολα χρόνια τόσο ψυχολογικά όσο και εξεταστικά. Δύο χρόνια κλεισμένοι σε τέσσερις τοίχους διαβάζοντας το ένα βιβλίο μετά το άλλο. Δύο χρόνια χωρίς ενδοσχολικές εξετάσεις ώστε να αποκτήσουμε μία πρόγευση των πανελληνίων. Επιπλέον, όσο καλή προετοιμασία και αν έχει κανείς, υπάρχει και ο παράγοντας άγχος, οπότε ένας ‘’κακός ‘’ βαθμός αρκεί να μας ‘’πετάξει’’ εκτός σχολής παρά τις υπόλοιπες τρείς άριστες επιδόσεις μας.

Χρειάζεται λοιπόν, μεγάλη ψυχική δύναμη για να περάσουμε μέσα από αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία ξανά. Και αντί το υπουργείο να υποστηρίξει αυτήν την προσπάθεια μας στρέφεται εναντίον μας. Αυτό το κάνει με την προσθήκη ΑΔΊΔΑΚΤΗΣ ύλης και ενός ΝΈΟΥ μαθήματος. Ποιος θα μου διδάξει την καινούρια ύλη κυρία Υπουργέ;; Το σχολείο στο οποίο μου απαγορεύεται πλέον η είσοδος όντας απόφοιτη ή το φροντιστήριο;; Αλήθεια, αναρωτηθήκατε αν είναι εφικτό τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά για τους απόφοιτους;  Και δεν καταλαβαίνω τι θα πεί φροντιστήριο ποιος ο ρόλος του σχολείου μετά;; Αξιολογήσατε λοιπόν την κατάσταση πριν ‘’ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΉΣΕΤΕ‘’ την απόφασή σας κυρία Υπουργέ;;; Δυστυχώς δεν έχω ούτε την οικονομική άνεση για τις πολυπόθητες σπουδές στο εξωτερικό ή για τα ιδιωτικά σας κολέγια.

Ο ρόλος που σας δόθηκε είναι του ΥΠΟΥΡΓΟΎ  παιδείας όχι του ΕΚΤΕΛΕΣΤΉ παιδείας, έχετε αυτό στο νού σας παρακαλώ.

Με εκτίμηση
Μια αγωνίστρια από τους πολλούς!

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές εξετάσεις
Πανελλήνιες: Οι τελευταίες οδηγίες για την Ιστορία, την Φυσική και την Οικονομία που εξετάζονται σήμερα Δευτέρα
Πανελλήνιες 2026: Πέφτει σήμερα η αυλαία για τους υποψηφίους των ΓΕΛ – Η τελευταία μεγάλη δοκιμασία πριν τις βαθμολογίες
Πανελλήνιες: Οι τελευταίες οδηγίες για την Ιστορία, την Φυσική και την Οικονομία που εξετάζονται σήμερα Δευτέρα
sxoleia-taxi
Ποια μέρα αυτής της εβδομάδας θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών η μισθοδοσία τους
Ποιες μέρες του Ιουνίου θα πληρωθούν μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί
Ποια μέρα αυτής της εβδομάδας θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών η μισθοδοσία τους
Γιώργος Χατζητέγας
Χατζητέγας: Υπάρχουν τμήματα ΑΕΙ (όπως της Φυσικής) με 70% κενές θέσεις
Ο Γιώργος Χατζητέγας, μιλώντας στη σειρά vidcast του alfavita.gr για την εκπαίδευση, συνδέει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής με την εικόνα «ερήμωσης» που...
Χατζητέγας: Υπάρχουν τμήματα ΑΕΙ (όπως της Φυσικής) με 70% κενές θέσεις