Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
panellinies panelladikes
Nick Paleologos / SOOC
«Να κυνηγάτε πάντα τη γνώση με πάθος, και όχι από ανάγκη, προσπαθώντας να βλέπετε πίσω από τις γραμμές των κειμένων, πετυχαίνοντας έτσι να αλλάξετε την οπτική των γεγονότων», αναφέρει ο Δ/ντης του 2ου ΓΕΛ Ναυπάκτου προς τους επιτυχόντες

Το alfavita.gr έλαβε και δημοσιεύει ανοιχτή επιστολή του διευθυντή του 2ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου, Πέτρου Πιτσιάκκα, προς τους επιτυχόντες των φετινών Πανελλαδικών. 

«Σ’ αυτή τη νέα πορεία που ξεκινάτε, σ’ αυτούς τους νέους δρόμους που θα πορευτείτε, εύχομαι να αφήσετε το αποτύπωμα σας, έχοντας πίστη στην αξία Άνθρωπος. Γιατί αυτό θα είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση και τιμή, τόσο για μας τους καθηγητές σας, όσο και για τους γονείς σας», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Ανοιχτή επιστολή προς τους επιτυχόντες»

Πέτρος Πιτσιάκκας

Διευθυντής 2ου ΓΕΛ Ναυπάκτου

Με την ανακοίνωση των ονομάτων των επιτυχόντων, στα ΑΕΙ και τα ΔΙΕΚ της χώρας, έπεσε και τυπικά η αυλαία της φετινής σχολικής χρονιάς. Μιας χρονιάς ιδιαίτερα δύσκολης, λόγω των προβλημάτων και του φόβου, εξαιτίας της πανδημίας. Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες που είχατε να αντιμετωπίσετε, αυτά τα δύο χρόνια, τα καταφέρατε κάνοντας περήφανους τους γονείς σας, τους καθηγητές σας, το σχολείο σας, την πόλη σας.

Μια νέα περίοδος της ζωής σας ξεκινά και νέες προκλήσεις ανοίγονται μπροστά σας. Με αφορμή την επιτυχία σας, αποφεύγοντας τις δογματικές συμβουλές, κάτι που συνηθίζουμε οι «μεγαλύτεροι», έχοντας μάθει να μονοπωλούμε την ορθότητα και να μιλάμε περισσότερο, απ’ όσο ακούμε, σας εύχομαι: 

Να κυνηγάτε πάντα τη γνώση με πάθος, και όχι από ανάγκη, προσπαθώντας να βλέπετε πίσω από τις γραμμές των κειμένων, πετυχαίνοντας έτσι να αλλάξετε την οπτική των γεγονότων.
Να μη συμβιβαστείτε με το μέτριο και το συνηθισμένο, αλλά να γίνετε οι φορείς του νέου, ταράζοντας, δημιουργικά, τα στάσιμα νερά της εποχής, δημιουργώντας ιδέες και καινοτομίες, με πίστη στην αριστεία και ελέγχοντας τα γεγονότα, ως «Προμηθείς», και όχι τρέχοντας πίσω από τις εξελίξεις, ως «Επιμηθείς» .

Να δώσετε αξία στην ανθρώπινη επαφή, πνοή στα αισθήματα, χώρο στη φιλία και να κτίσετε αντιστάσεις στις προκλήσεις, αξιολογώντας τον καθένα με βάση «την πολιτεία του», το «είναι» του και όχι με βάση το «φαίνεσθαι» και τις δηλώσεις του. 

Να ασχοληθείτε με τα κοινά και να αγωνιστείτε να επανέλθει το ήθος, το όραμα και τα ιδανικά στην πολιτική ζωή, κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες του λαϊκισμού και των ψευδαισθήσεων, του  φανατισμού και των ιδεοληψιών.

Να συνεχίσετε να ανεβαίνετε ψηλά, τώρα ανεβήκατε στο πρώτο σκαλί, όπως λέει και ο Καβάφης, γιατί όλα τα πράγματα είναι ομορφότερα, όταν τα βλέπουμε από ψηλά. Όσο ψηλά κι αν ανεβείτε, όμως, όση αναγνώριση κι αν κερδίσετε, να μένετε πάντα προσηνείς, ταπεινοί και ανθρώπινοι και να μην ξεχνάτε ποτέ την αφετηρία σας.

Να κτίσετε την αυτοεκτίμηση σας με αυθεντικά υλικά και να βαδίσετε στη ζωή με αυτοπεποίθηση, δίνοντας νόημα στη ζωή σας, χωρίς έπαρση και αλαζονεία, χωρίς να φοβάστε το λάθος, χωρίς να σας καταβάλλει η ήττα, βγάζοντας από το λεξιλόγιο σας τη λέξη «αδύνατο», όπως κάνατε με τη φετινή σας προσπάθεια και επιτυχία.

Να έχετε πάντα τα πόδια σας στη γη και το βλέμμα σας στραμμένο, ψηλά στον ουρανό. Πυξίδα στη ζωή σας να είναι το «πάντα ψηλά, πάντα μπροστά» με σύνεση, ταπεινότητα και ανθρωπιά. Πάντα να θυμάστε πως μπροστά πάνε όλοι εκείνοι που σηκώνονται και αναζητούν τις συνθήκες που θέλουν. Κι αν δεν τις βρουν τις δημιουργούν από μόνοι τους. Και όπως λέει κι ο ποιητής «αν δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή σου όπως τη θέλεις τουλάχιστον τούτο προσπάθησε όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις…». 

Σ’ αυτή τη νέα πορεία που ξεκινάτε, σ’ αυτούς τους νέους δρόμους που θα πορευτείτε, εύχομαι να αφήσετε το αποτύπωμα σας, έχοντας πίστη στην αξία Άνθρωπος. Γιατί αυτό θα είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση και τιμή, τόσο για μας τους καθηγητές σας, όσο και για τους γονείς σας. Συγχαρητήρια!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νίκος Ανδρουλάκης: Από τον ΠΑΣΠ ένα βήμα πριν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Εκλογές αιρετών
Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου
Και η εκλογοαπολογιστική συνέλευση τη Δευτέρα 13/12 στις 16:00 στη μεγάλη αίθουσα στον 4ο όροφο της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51)
Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου
istoria kai anthropologia
ΠΑΜΑΚ: Διαδικτυακή εκδήλωση για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας
ΠΑΜΑΚ: Συμβουλές για επιτυχημένο ξεκίνημα σταδιοδρομίας στη διαδικτυακή εκδήλωση του Γραφείου Διασύνδεσης «Career [email protected]»
ΠΑΜΑΚ: Διαδικτυακή εκδήλωση για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας
Συμβούλιο της Επικρατείας
Παραιτήθηκε αντιπρόεδρος του ΣτΕ λόγω εμπλοκής σε υπόθεση με κοκαΐνη
Την παραίτησή του υπέβαλε στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας αντιπρόεδρος του δικαστηρίου μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε ποινική...
Παραιτήθηκε αντιπρόεδρος του ΣτΕ λόγω εμπλοκής σε υπόθεση με κοκαΐνη