Τζούφη: Σχεδιάσατε την ΕΒΕ για να κόψετε το 1/3 των υποψηφίων
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
«Η κυβέρνηση δεν έχει το θάρρος να παραδεχτεί πως σχεδίασε το νέο εξεταστικό σύστημα με σκοπό να αποκλείσει το 30% των υποψηφίων - Ακόμα και σήμερα αρνείται να δημοσιοποιήσει τον ακριβή αριθμό των αποκλεισμένων μαθητών», καταγγέλλει η Μερόπη Τζούφη για την εφαρμογή της ΕΒΕ

«Η κυβέρνηση δεν έχει το θάρρος να παραδεχτεί πως σχεδίασε το νέο εξεταστικό σύστημα με σκοπό να αποκλείσει το 30% των υποψηφίων», τόνισε η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣΜερόπη Τζούφη, αναφορικά με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, κατά την παρέμβασή της στη σημερινή συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Το υπουργείο Παιδείας νομοθετεί με ψέματα, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και προσπαθώντας συστηματικά να αποκρύψει πως το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας κρίνει αρνητικά το έργο της κυβέρνησης στην εκπαίδευση» σημείωσε ακόμα η Μερόπη Τζούφη.

Η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά τη συζήτηση του νέου αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου στη Βουλή, υπογράμμισε πως «η Νίκη Κεραμέως αδιαφορεί για την αντίθεση των εκπαιδευτικών και των γονέων, όπως και για το αίτημα χιλιάδων μαθητών που ζητούν να αναστείλει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και να παραιτηθεί».

Αναφορικά με τον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από τα πανεπιστήμια, σημείωσε ότι «ακόμα και σήμερα αρνείται να δημοσιοποιήσει τον ακριβή αριθμό των αποκλεισμένων μαθητών, ενώ υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής, κατηγορεί τα ΑΕΙ αποκρύπτοντας πως εξανάγκασε τα τμήματα να κάνουν οικονομία στους εισακτέους λόγω της περικοπής της χρηματοδότησης κατά 20%».

Στο πλαίσιο αυτό, η Μερόπη Τζούφη υπογράμμισε πως τα αριθμητικά δεδομένα που παρουσιάζει το υπουργείο Παιδείας για το ρυθμό αποφοίτησης των φοιτητών είναι παραπλανητικά. «Η Ελλάδα έχει καταφέρει να ξεπεράσει ευρωπαϊκούς στόχους για το 2020, με τους νέους ηλικίας 25-34 να έχει λάβει πτυχίο ΑΕΙ κατά 43,7%» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επεσήμανε πως η ΝΔ επιδιώκει να απομακρύνει τη χώρα από τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους».

Αναφερόμενη στην εξαναγκαστική ανακατεύθυνση μαθητών -ακόμα και αριστούχων- στα δημόσια ΙΕΚ, η Μερόπη Τζούφη υπογράμμισε πως η δυνατότητα αυτή υπήρχε ήδη για όσους αποφοιτούν από το Λύκειο. Παράλληλα, ανέφερε πως οι διαθέσιμες θέσεις δεν επαρκούν, ενώ υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό, προσωπικό και υποδομές.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Μετατρέπουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε «τaιραμόλα», «ντελίβερι», «νομάδες»

Μπαράζ προσλήψεων: Περισσότερες από 500 θέσεις σε 14 Δήμους

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών που μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες μέρες ΜΕ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ  Reading και Listening

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

sxoleio mathitria foto
Καστοριά: «Κραυγή αγωνίας» από μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ εν όψει πανελλαδικών
Όπως καταγγέλλουν μαθήτριες της ανθρωπιστικής κατεύθυνσης, κινδυνεύουν με μεταφορά σε άλλο σχολείο, λόγω ολιγομελούς τμήματος, και μάλιστα τη χρονιά...
Καστοριά: «Κραυγή αγωνίας» από μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ εν όψει πανελλαδικών