Υποψήφιος προς Κεραμέως: Με ποιο δικαίωμα ειρωνεύεστε ένα παιδί που έγραψε 20.000;
ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
«Με ποιο δικαίωμα αποφασίζετε να διαλύσετε τα όνειρα χιλιάδων παιδιών με το έτσι θέλω; Παιδιά, τα οποία θα περνούσαν στις σχολές και μάλιστα από τους πρώτους» - Υποψήφιος που περνά στη σχολή που θέλει στέκεται αλληλέγγυος στους υποψηφίους/ες με υψηλές βαθμολογίες που έμειναν εκτός ΑΕΙ εξαιτίας της αυθαίρετης Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Το μέτρο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που νομοθέτησε και εφάρμοσε αμέσως η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση και αγανάκτηση σε χιλιάδες υποψηφίους που παρά το γεγονός ότι αρίστευσαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις εντούτοις αποκλείονται από τη σχολή πρώτης προτίμησής τους.

Η ΕΒΕ είναι τόσο άδικη και αντιπαιδαγωγική, που ακόμη και παιδιά που περνούν στις σχολές που θέλουν δεν μπορούν παρά να αναγνωρίσουν το πόσο βαθύτατα προβληματικό είναι το μέτρο αυτό.

Το alfavita.gr, που όλο αυτό το διάστημα έχει αποτελέσει βήμα για όλους και όλες εκείνους και εκείνες που βλέπουν τις προσπάθειές τους να πέφτουν στο κενό λόγω των πολιτικών επιλογών της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, έλαβε και δημοσιεύει μία διαφορετική επιστολή. Μία επιστολή ενός επιτυχόντα, ο οποίος στέκεται αλληλέγγυος στους χιλιάδες συνομηλίκους του που αντιμετωπίζουν τις καταστροφικές συνέπειες της εφαρμογής της ΕΒΕ-λαιμητόμου και στηρίζει το αίτημά τους για αποκατάσταση της αδικίας.

Στην ανοιχτή επιστολή, που απευθύνει και αυτός με τη σειρά του στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο νεαρός (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση του alfavita.gr) ψέγει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Ν. Κεραμέως στην οποία μάλιστα υπενθυμίζει: «Είστε υπουργός για να υπηρετείτε τα συμφέροντα του εκπαιδευτικού θεσμού και όχι ο εκπαιδευτικός θεσμός εσάς».

Η επιστολή

Κυρία Κεραμέως

Μολονότι έγραψα καλά στις πανελλήνιες (16.885) και μπορώ να δηλώσω όλες τις σχολές του 4ου επιστημονικού πεδίου, δεν μπορώ, ωστόσο, να μείνω άπραγος βλέποντας τους συμμαθητές μου, παιδιά τα οποία κόπιασαν στην χειρότερη χρονιά, να χάνουν τα όνειρά τους, επειδή το αποφασίσατε εσείς.

Είμαι σίγουρος ότι, δεν πρόκειται να μπείτε καν στον κόπο να διαβάσετε τις χιλιάδες επιστολές, γιατί δεν σας συμφέρει. Παρόλα αυτά, εγώ θα πω ό,τι έχω να πω.

Με ποιο δικαίωμα αποφασίζετε να διαλύσετε τα όνειρα χιλιάδων παιδιών με το έτσι θέλω; Παιδιά, τα οποία θα περνούσαν στις σχολές και μάλιστα από τους πρώτους. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να βάζετε αυθαίρετα εμπόδια και να αποκλείετε μαθητές που αξίζουν μια θέση στα δημόσια πανεπιστήμια. Είστε υπουργός για να υπηρετείτε τα συμφέροντα του εκπαιδευτικού θεσμού και όχι ο εκπαιδευτικός θεσμός εσάς. Μάλλον, κάτι έχετε καταλάβει λάθος.

Με ποιο δικαίωμα και με πόσο θράσος, ειρωνεύεστε το παιδί που έγραψε 20.000, λέγοντάς του ότι και πέρυσι δεν θα περνούσε αρχιτεκτονική, την στιγμή που θα ήταν ο πρώτος των πρώτων; Στο τέλος θα αμφισβητούμε και πραγματικά γεγονότα.

Με ποιο δικαίωμα ψηφίζετε αυθαίρετους νόμους, χωρίς καμία λογική, μεσούσης μια τόσο δύσκολης χρονιάς; Ξεκινήσατε την Ε.Β.Ε. για να μην περνάνε μαθητές με 2 και 3 και την καταλήξατε στο 8, 9 και 10. Μαθητές με 19 χιλιάδες μόρια δεν θα περάσουν εκεί που θέλουν, γιατί το θέλετε εσείς! Έχετε φέρει τα πάνω κάτω στον θεσμό των πανελληνίων. Έναν θεσμό που ισχύει εδώ και 60 χρόνια. Πώς τα υπόλοιπα παιδιά θα νιώσουν ασφαλή, όταν ψηφίζετε αυθαίρετους νόμους κάθε μέρα; Πώς θα ξέρουν ότι δεν θα βάλετε του χρόνου την Ε.Β.Ε στο 14 ή το 16;

Εδώ και 2 χρόνια κάνετε τα πάντα για να ενισχύσετε την άποψη ότι είστε η χειρότερη υπουργός παιδείας των τελευταίων 200 χρόνων. Δεν το λέω εγώ, ούτε ο κύριος Τσακαλώτος, αλλά οι πράξεις σας!
 

«Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια.

Μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα είπαν…»

Μενέλαος Λουντέμης

 

Πρώην μαθητής 3ης Λυκείου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ethniki trapeza
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία