Κίνδυνος αποκλεισμού αναπληρωτών από του πίνακες ειδικής αγωγής λόγω τεχνικού προβλήματος στην πλατφόρμα του ΑΣΕΠ
Η Ανεξάρτητη Ενωτική Εκκίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λασιθίου τονίζει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι της προκήρυξης 1 ΓΕ/2019 για μη υπαγωγή στους οριστικούς πίνακες και τον διετή αποκλεισμό από τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών μετά από την τεχνική δυσλειτουργία της πλατφόρμας του ΑΣΕΠ.

Η εμπειρία του αποκλεισμού χιλιάδων αναπληρωτών από την προκήρυξη ειδικής αγωγής δεν έκανε σοφότερους τους υπεύθυνους του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να λύσουν τέτοιου είδους προβλήματα. Αλγεινή εντύπωση δε, σχηματίζει η στάση του Υπουργείου Παιδείας που ενώ φέρει την ευθύνη των προκηρύξεων δεν έλαβε τότε την πολιτική απόφαση να κάνει δεχτές τις ενστάσεις των συναδέλφων συνεπώς αποκλείστηκαν  από τους οριστικούς πίνακες της ειδικής αγωγής που πρόσφατα (9/6/2029) αναρτήθηκαν. 

 Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν χιλιάδες συνάδελφοι έπειτα από  την ανάρτηση των πινάκων Γενικής  Αγωγής τη Δευτέρα 29/6/2020.  Πολλές είναι οι  διαμαρτυρίες  αναπληρωτών που έχουν υποβάλει την αίτησή τους για υπαγωγή στους πίνακες γενικής αγωγής , και οι οποίοι αντιμετωπίζουν κίνδυνο αποκλεισμού γιατί φέρονται ότι δεν πλήρωσαν έγκαιρα το απαιτούμενο παράβολο εξ’ αιτίας δυσλειτουργίας του συστήματος ή μη οριστικής υποβολής. Οι  υποψήφιοι απορρίφθηκαν είτε λόγω του ότι δεν κατέβαλαν το παράβολο, εξ αιτίας των ασαφών οδηγιών (ενώ  πήραν το μήνυμα ότι η αίτησή τους ήταν ενεργή και υποβλήθηκε με επιτυχία καθώς και αριθμό πρωτοκόλλου δίχως να λάβουν ειδοποίηση εκκρεμότητας πληρωμής ενώ είχε έρθει επιβεβαίωση και αριθμός πρωτοκόλλου) είτε δεν υπάγονται η  αίτηση τους δεν  καταχωρήθηκε ενώ  έλαβαν αριθμό πρωτοκόλλου.

Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, όχι μόνο να μη διοριστούν ως μόνιμοι αλλά και να μην προσληφθούν ως αναπληρωτές (αφού ο πίνακας είναι ενιαίος), είναι σαφές ότι οφείλεται σε υπαιτιότητα των «υπευθύνων».

Οι συνάδελφοι καλούνται να μπουν σε διαδικασία ενστάσεων  καταβάλλοντας παράβολο των 20 ευρώ όταν από τα παραστατικά αποδεικνύεται ότι η μη καταβολή ήταν τεχνικό καθαρό πρόβλημα καθώς και δικαιολογητικά επιβεβαίωσης που αποδεικνύουν ότι ενώ έκαναν οριστική υποβολή δεν υπάγονται στους πίνακες. Η εκδίκαση της ένστασης καθώς και η έκβαση της διαδικασίας αποτελεί πολιτικό ζήτημα το οποίο θα πρέπει το Υπουργείο να αντιμετωπίσει άμεσα.

 

Η Ανεξάρτητη Ενωτική Εκκίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. καλεί: 

  • Τη διοίκηση του ΑΣΕΠ να προβεί άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει
  • Τη ΔΟΕ να πιέσει άμεσα το Υπουργείο  να παρέμβει
  • Το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε  νομοθετική ρύθμιση  ώστε να αποκατασταθεί η ισονομία και να δοθεί η  ευκαιρία στους συναδέλφους να υπαχθούν στους πίνακες αναπληρωτών
  • Την Υπουργό Παιδείας να λάβει την πολιτική απόφαση της αναδρομικής δικαίωσης των ενστάσεων απορριπτέων από τους οριστικούς  πίνακες Ειδικής Αγωγής.

 

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

 

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Ο Τραμπ χαρακτηρίζει «λάθος» την απόφαση περιφερειών για κλειστά σχολεία τον Σεπτέμβριο
Ο Τραμπ χαρακτηρίζει «λάθος» την απόφαση περιφερειών για κλειστά σχολεία τον Σεπτέμβριο
Λος Άντζελες και Σαν Ντιέγκο θα διατηρήσουν κλειστά τα σχολεία τους τον Σεπτέμβριο
Ο Τραμπ χαρακτηρίζει «λάθος» την απόφαση περιφερειών για κλειστά σχολεία τον Σεπτέμβριο
Βουλή: Επίκαιρες ερωτήσεις για την αφαίρεση διδακτικής υπηρεσίας λόγω κύησης και εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη
Βουλή: Επίκαιρες ερωτήσεις για την αφαίρεση διδακτικής υπηρεσίας λόγω κύησης και εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή
Βουλή: Επίκαιρες ερωτήσεις για την αφαίρεση διδακτικής υπηρεσίας λόγω κύησης και εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη