Βάσεις 2014: Μεγάλη πτώση στις Οικονομικές σχολές - Άνοδος σε Ιατρικές, πολυτεχνικές (Tάσεις σε όλα τα πεδία)
Δείτε αναλυτικά τις τάσεις σε όλα τα πεδία

Ανατροπές στις βάσεις εισαγωγής στα τμήματα των πανεπιστημίων και των τεχνολογικών ιδρυμάτων φέρνουν τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων που ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Παιδείας. Οι καλύτερες επιδόσεις που σημειώθηκαν στα περισσότερα μαθήματα σε σχέση με πέρυσι αλλά και η μείωση των υποψηφίων που συμμετείχαν φέτος στις Πανελλαδικές δημιουργούν βάσεις δύο ταχυτήτων.

Όπως αναφέρουν στο Ρεπορτάζ τους στο ΕΘΝΟΣ, οι Ν.Τρίγκα και Μ.Νιβολιανίτης, σημαντική άνοδος αναμένεται στα υψηλόβαθμα τμήματα του 3ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου (Ιατρικά Και Πολυτεχνικά), μεγάλη πτώση στις Οικονομικές σχολές του 5ου επιστημονικού πεδίου και μικρότερη στα περιζήτητα τμήματα των ΤΕΙ του 3ου επιστημονικού Πεδίου (φυσικοθεραπεία, Μαιαευτικής), συγκράτηση των βάσεων με οριακές αυκομειώσεις στα περιζήτητα τμήματα του 1ου πεδίου (Νομικά, Ψυχολογίας, Φιλολογίας) και συγκρατημένη άνοδος στις σχολές του 2ου πεδίου (φυσικομαθηματικές). Αναφορικά ,με τις στρατιωτικές σχολές αναμένεται ότι θα υπάρχουν αυξομειώσεις.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΠΙΝΑΚΕΣ: Αυτά είναι τα σεμινάρια που δίνουν μόρια και έχουν ανοικτές αιτήσεις
 

 

σχετικά άρθρα

Νέα Ζηλανδία: Επέστρεψε ο ιός έπειτα από 102 μέρες-Εθνικό lockdown στα γηροκομεία
Νέα Ζηλανδία: Επέστρεψε ο ιός έπειτα από 102 μέρες-Εθνικό lockdown στα γηροκομεία
Τα γηροκομεία σε όλη τη Νότια Ζηλανδία τέθηκαν υπό περιορισμό σήμερα, μετά την επανεμφάνιση του κορονοϊού στη χώρα έπειτα από 102 ημέρες, ανακοίνωσε...
Νέα Ζηλανδία: Επέστρεψε ο ιός έπειτα από 102 μέρες-Εθνικό lockdown στα γηροκομεία