Μια νέα πρακτική που προκαλεί αντιδράσεις κάνει την εμφάνισή της σε πρατήρια καυσίμων στην Ισπανία, καθώς οδηγοί καλούνται πλέον να πληρώσουν ακόμη και για μια υπηρεσία που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν αυτονόητα δωρεάν: την πλήρωση αέρα στα ελαστικά.
Τα πρατήρια υγρών καυσίμων, πέρα από τον ανεφοδιασμό, έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε πολυχώρους εξυπηρέτησης οδηγών, προσφέροντας υπηρεσίες όπως πλυντήριο, λιπαντήριο και καταστήματα με βασικά είδη και αξεσουάρ αυτοκινήτου. Ωστόσο, υπηρεσίες όπως ο αέρας, το νερό και ο καθαρισμός παρμπρίζ αποτελούσαν διαχρονικά βασικές, χωρίς χρέωση παροχές.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, αρκετά πρατήρια στην Ισπανία έχουν αρχίσει να επιβάλλουν χρέωση που φτάνει έως και το 1,50 ευρώ για τη χρήση του αεροσυμπιεστή, μια πρακτική που προκαλεί ερωτήματα και δυσαρέσκεια στους οδηγούς.
Το ζήτημα αποκτά μεγαλύτερη διάσταση αν ληφθεί υπόψη ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί ελάχιστο εξοπλισμό και δεν προϋποθέτει την παρουσία προσωπικού, καθώς οι οδηγοί εξυπηρετούνται μόνοι τους σε λίγα λεπτά. Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, σε μια ευρύτερη προσπάθεια των πρατηριούχων να ενισχύσουν τα έσοδά τους, σε ένα περιβάλλον αυξημένων πιέσεων στον κλάδο και έντονων διακυμάνσεων στις τιμές των καυσίμων.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε
Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών
Alfavita Newsroom