Σοκ προκαλεί στην Ινδία η φρικτή δολοφονία ενός πεντάχρονου αγοριού στην πολιτεία Μαντχιά Πραντές, όπου ένας άνδρας επιτέθηκε αιφνιδιαστικά μέσα στο σπίτι του παιδιού και το αποκεφάλισε μπροστά στη μητέρα του.
Σύμφωνα με το NDTV, ο δράστης, Μαχές, 25 ετών, εισέβαλε με ποδήλατο στο σπίτι της οικογένειας Σινγκ χωρίς να υπάρχει προηγούμενη γνωριμία. Χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό εργαλείο που βρήκε εκεί, επιτέθηκε στον μικρό Βίκας, προκαλώντας τον θάνατό του. Η μητέρα προσπάθησε να τον σώσει, όμως τραυματίστηκε και κατέρρευσε σε κατάσταση σοκ.
Η αντίδραση του χωριού
Οι κραυγές της μητέρας ξεσήκωσαν το χωριό. Γείτονες έτρεξαν στο σημείο, συνέλαβαν τον δράστη και τον ξυλοκόπησαν άγρια, πριν προλάβει να φτάσει η αστυνομία. Ο άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Ο επιθεωρητής αστυνομίας Μαγιάνκ Αβαστί δήλωσε:
«Το έγκλημα είναι εξαιρετικά σπαρακτικό. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι ο κατηγορούμενος ήταν ψυχικά ασταθής. Η ακριβής αιτία θανάτου του θα επιβεβαιωθεί μετά την ιατροδικαστική εξέταση».
Το ζήτημα της αυτοδικίας
Το περιστατικό αναδεικνύει για ακόμη μια φορά την επικίνδυνη διάσταση των λιντσαρισμάτων στην Ινδία, όπου συχνά εξαγριωμένα πλήθη αναλαμβάνουν «δράση» πριν την παρέμβαση των αρχών. Σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί δεκάδες περιπτώσεις βίαιης αυτοδικίας, πολλές φορές με τραγικά αποτελέσματα.
Εάν επιβεβαιωθεί ότι ο δράστης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, το περιστατικό φωτίζει και τις τεράστιες ελλείψεις του ινδικού συστήματος υγείας στον τομέα της ψυχιατρικής φροντίδας.
Μόλις το 1% του προϋπολογισμού υγείας κατευθύνεται σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περισσότερο από το 70% των Ινδών που χρειάζονται βοήθεια δεν λαμβάνουν ποτέ θεραπεία.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ζητούνται Πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές Ενηλίκων (Οικομολόγοι) με πολύ μεγάλες αμοιβές
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ